La nova concessió a Saetde s'explicarà en reunió de poble

Les trobades amb els ciutadans tindran lloc dilluns vinent

Cartell de la convocatòria.COMÚ D'ENCAMP

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

El comú d’Encamp ha convocat una reunió de poble al Pas de la Casa i una altra a Encamp per explicar a la ciutadania com es farà la nova concessió del domini esquiable de la parròquia. Les trobades seran a les set de la tarda a la sala de conferències del Centre Esportiu de la vila fronterera i, a Encamp, a dos quarts de deu a la sala de festes del Complex Esportiu i Sociocultural.

La corporació treballa des de fa mesos amb Saetde, per ampliar la concessió de les pistes de Pas de la Casa-Grau Roig amb noves condicions, com un increment del cànon que rep el comú. Les noves condicions d’explotació del domini esquiable s’haurà d’aprovar en sessió de consell de comú.

Saetde, la societat que gestiona les pistes d’esquí de Pas de la Casa-Grau Roig, va presentar al final de l’any passat una sol·licitud al comú d’Encamp per gestionar el domini, de 2.632 hectàrees de superfície, per un període de 50 anys més. La concessió vigent de Saetde per gestionar els dominis esquiables de la parròquia d’Encamp, signada el 1967 per un període de 70 anys, podria mantenir-se 17 anys més. Trenta-un, més exactament, en cas que el comú apliqués una disposició addicional del pressupost de l’Estat del 2022 que habilita les corporacions comunals a allargar les concessions de les estacions d’esquí per un període de com a màxim el 20% del temps pel qual va adjudicar-se l’explotació dels dominis.

El comú, per la seva part, defensa que calia plantejar una nova concessió, perquè l’actual feia temps que estava desfasada i frenava les possibilitats de desenvolupament econòmic, tant d’Encamp com, sobretot, del Pas de la Casa.

tracking