La Xarranca estrena el local cedit pel comú al Parc Central

L’entitat que agrupa els creadors del Principat rebrà demà les claus de l’espai del cònsol major de la capital, David Astrié

El local del Parc Central que acollirà l'associació La Xarranca.V. G.

Publicat per

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

L’associació La Xarranca, l’entitat que agrupa els creadors artístics del Principat, ja disposa del local que el comú d’Andorra la Vella li ha cedit al Parc Central. L’espai, d’uns 200 metres quadrats i situat al costat del restaurant La Petite Forêt, tindrà vocació pluridisciplinària: s’hi faran exposicions i s’hi organitzaran cursos, xerrades i tallers infantils, entre altres activitats. El cònsol major, David Astrié, entregarà les claus del local a la presidenta de La Xarranca, Mar Garcia, en un acte demà al matí. La previsió inicial del comú era lliurar les instal·lacions abans de l’estiu.

La cessió de l’espai a l’entitat és gratuïta. En els darrers mesos, la corporació hi ha fet una petita intervenció per posar-lo al dia i adequar-lo a l’ús que tindrà a partir d’ara. Els treballs, pagats íntegrament pel comú, han estat senzills, ja que només s’hi ha hagut de fer la instal·lació elèctrica, netejar-lo i reparar-ne algun vidre. El local va construir-se a la dècada dels noranta i fins ara s’havia utilitzat com a magatzem comunal. L’espai se cedirà per dos anys, un període que l’actual corporació considera que no lliga de peus i mans la propera majoria comunal.

UBICACIÓ CÈNTRICA

La que serà a partir d’ara la seu central de La Xarranca està ubicada en un dels punts més cèntrics i concorreguts de la parròquia. Que el local esdevingui un dels espais de referència per a l’ecosistema creatiu del país s’adiu amb la intenció de la corporació de transformar el Parc Central en l’epicentre de l’art a la capital. El pulmó verd d’Andorra la Vella, a més de ser un espai de jocs infantils i de repòs, acull des del març de l’any passat la sala d’exposicions gestionada pel Govern. També cal recordar que la corporació actual hi ha instal·lat al llarg dels últims dos mandats un conjunt d’escultures d’artistes nacionals, fet que ha convertit el Parc Central en una mena de galeria d’art a l’aire lliure i oberta a tothom.

En l’últim any, les exposicions de La Xarranca s’han fet a l’hotel Roc Blanc, a Escaldes-Engordany. L’associació va haver d’abandonar l’anterior local, La Peixera, perquè el comú escaldenc va recuperar l’espai per al projecte Caldes, actualment en construcció. L’entitat havia ocupat aquest espai des del 2018.

La idea que el nou local de La Xarranca fos al Parc Central va sorgir arran d’una reunió, l’estiu de l’any passat, entre l’exministra de Cultura i Esports, Sílvia Riva, i representants de l’associació. L’exministra sabia de l’existència d’aquest espai i els ho va fer saber. Aleshores la direcció de l’entitat va posar-se en contacte amb el comú per fer-li la proposta d’instal·lar-se al Parc Central. Les converses entre la corporació comunal i l’associació van ser fluides i, el febrer d’aquest any, els cònsols i la direcció de l’entitat van anunciar l’acord per la cessió de l’espai en roda de premsa.

tracking