Reportatge

'Disco' a partir dels 12

El servei de joventut del comú d’Andorra la Vella assaja a partir de demà una nova alternativa d’oci per al públic adolescent.

Usuaris del Rusc el dia de l'estrena de les instal·lacions.COMÚ ALV

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La falta d’alternatives d’oci expressada pels mateixos adolescents és el que ha dut el departament de joventut del comú d’Andorra la Vella a idear una iniciativa que estrena demà, la Disco Jove. Una discoteca adaptada a un públic juvenil –a partir dels 12 anys– que es condicionarà a les instal·lacions del Rusc i que comptarà amb tots els ingredients d’un local d’aquestes característiques però en horari diürn i òbviament sense alcohol.

La consellera de Joventut de la corporació, Judit Ruiz, va explicar ahir que han recollit la demanda dels usuaris del Rusc, l’espai jove de la parròquia, però també de pares que coincideixen que el públic adolescent té poques alternatives d’oci perquè s’han perdut les discoteques de tarda que havien funcionat anys enrere. A més, va indicar Ruiz, serà “un espai controlat” pels monitors del Rusc per garantir que es tracta d’un entorn segur i també educatiu. És, a més, una experiència pilot que es planteja fins a final d’any i que es durà a terme un cop al mes.

Tot i tractar-se d’un assaig s’han posat tots els ingredients perquè l’espai sigui el més similar a una discoteca. Òbviament, no faltaran els DJ i a l’estrena hi haurà DJ Daiannix i DJ Malisima, que amenitzaran la tarda, que arrencarà a les 17.30 hores i acabarà a les 21.30 hores. Una cocteleria, va indicar la consellera, col·laborarà per preparar les begudes i fins i tot han aconseguit “la típica bola de discoteca”. També hi haurà animacions o karaoke per complementar la festa. L’activitat és gratuïta per als joves usuaris habituals del Rusc, però està oberta per a qualsevol adolescent a partir de 12 anys. És l’edat a partir de la qual poden participar en les activitats del punt jove i usar les instal·lacions, va recordar la consellera.

El Rusc es va estrenar el juny del 2021 després que es tanquessin els espais anteriorment destinats a punt jove del Parc Central per condicionar-hi la sala d’exposicions. Ubicat en uns espais de l’Estadi Comunal Joan Samarra, està dedicat al lleure, però també s’hi fan tallers de cuina, hi ha espais per estudiar equipats amb ordinadors i connexió a internet, un equip d’educadors atén les consultes dels usuaris sobre àmbits diversos (salut, treball, voluntariat, estudis) i acull el servei de consulta ràpida per a adolescents en crisi (CRAC), que es fa en col·laboració amb el SAAS i que ofereix atenció psicològica gratuïta per a joves i les seves famílies. La Disco Jove s’incorpora a aquesta oferta, però tal com va indicar la consellera la resposta que tingui l’activitat determinarà el seu futur. El primer tastet, demà.

tracking