Encamp

'Sí' unànime del consell de comú a la concessió a Saetde

PS+Independents i Agrupament Encampadà retreuen a Mas que no els fes arribar abans la informació sobre l’acord

Els consellers, ahir en acabar el ple.Víctor González

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Sí unànime dels consellers a la nova concessió a Saetde, però amb crítiques a la gestió de la informació per part dels cònsols. Els grups del PS+Independents i Agrupament Encampadà van votar ahir a la tarda a favor de l’acord a què el comú ha arribat amb la societat perquè gestioni el domini esquiable de la parròquia en els propers 50 anys.

Tot i això, tots dos grups van retreure a la cònsol major, Laura Mas, que no els fes arribar la documentació sobre el projecte fins fa tot just tres setmanes, un termini que consideren insuficient per poder valorar els detalls de la concessió i fer-hi aportacions constructives.

Per la seva part, el conseller socialdemòcrata David Ríos va anunciar que el grup que representa donaria suport a la majoria en la votació de la proposta, però no va estalviar-se retrets: “La concessió és bona per a la parròquia, però no aprovem la gestió que n’ha fet el comú”, va afirmar Ríos. Malgrat els retrets als cònsols, el representant de la minoria va destacar diversos aspectes “positius” de la concessió, com ara el pla d’inversions “ambiciós”, l’ampliació del cànon sobre la venda de forfets a una forquilla d’entre el 6,5% i el 8% i el manteniment del 34,12% d’accions de Saetde en mans dels ciutadans d’Encamp.

Agrupament Encampadà també va ser clar en les crítiques a la majoria. “El partit considera que la transparència en la tramitació del projecte ha estat escassa. Fer partícips els consellers de l’oposició durant la negociació podria haver evitat mancances que poden passar desapercebudes en el projecte actual”, va puntualitzar Esther Vidal. La formació va assenyalar en un comunicat que l’oposició hauria hagut de disposar de la informació “amb una antelació mínima d’un mes”, fet que hauria permès als partits de la minoria “d’enriquir encara més un projecte que ha de beneficiar tota la parròquia”.

Els cònsols, per la seva banda, van defensar la discreció en la gestió del projecte amb l’argument que ha estat el més adequat perquè les negociacions amb Saetde hagin arribat a bon port. A més, va recordar que la minoria va rebre la documentació sobre la concessió abans que la resta de consellers de la majoria. “Hi haurà una nova concessió per als propers 50 anys que millora, i molt, els termes econòmics, les inversions i la situació jurídica de l’actual”, va voler destacar la cònsol.

EL NOU GIMNÀS VA COSTAR 250.000 EUROS MÉS DEL PREVIST

Les obres de construcció del nou gimnàs del Complex esportiu costaran, finalment, 250.000 euros més que l’import pel qual van adjudicar-se els treballs a la constructora el primer trimestre del 2022. En el consell de comú d’ahir va aprovar-se un suplement de crèdit per finançar l’increment del preu de les instal·lacions. El conseller socialdemòcrata David Ríos va criticar durament aquest augment, de l’11,38% en termes percentuals. El conseller d’Esports, Infància i Joventut, Xavier Fernández, va argumentar que el gros de l’import correspon a imprevistos. El conseller va recordar, per exemple, que els treballs d’adaptació de les escales d’emergència van allargar-se més del previst perquè “faltava informació tècnica en els plànols originals” de l’edifici. La resta de l’import, uns 33.000 euros, són pròpiament sobrecostos, va assegurar Fernández. Ríos va lamentar que l’increment del cost final dels treballs respecte del preu d’adjudicació és una pràctica massa habitual al comú d’Encamp. El nou gimnàs, de 1.350 metres quadrats, va inaugurar-se el juny d’aquest any. Les obres van allargar-se un any i quatre mesos i van tenir un cost, sumant-hi l’increment de 250.000 euros, de poc més de 2,4 milions d’euros

Els cònsols al nou gimnàs.

tracking