La tercera edició de la Pitavola tanca superant les 6.000 persones
La descoberta de l’escultura de Jordi Illamola, punt culminant de diumenge
La tercera edició de la Pitavola del Comapedrosa va tancar amb un balanç de més de 6.000 persones que van passar per la fira mercat d’artesania, gastronomia i natura, segons va informar el comú de la Massana. El conseller de Medi Ambient, Sergi Gueimonde, va destacar que “s’ha complert l’objectiu principal de convertir-se en un element dinamitzador del poble d’Arinsal i del parc natural del Comapedrosa”.
Segons la corporació, durant tot el cap de setmana el públic va ser constant en tots els espais de la fira i també a les diferents activitats, com les excursions guiades, que van aconseguir fer un ple absolut: “Estem molt contents per l’alta participació però especialment per la bona valoració que fa el públic, que surt molt satisfet de les diferents experiències, com per exemple la sortida guiada al Camí de les Carboneres, on els participants han pogut veure restes de carbó, o la sortida dels bolets i d’observació dels estels, que any rere any són un èxit”, va afirmar Gueimonde. En aquest sentit, el comú també va posar en relleu l’exposició sobre ramaderia i transhumància de Natàlia Montané, organitzada dissabte al vespre i que va atreure una bona quantitat de públic.
Entre altres indicadors de l’alta afluència, el comú va destacar els mateixos restaurants del poble que van participar en la ruta de la tapa. Aquests van afirmar que els moments amb més freqüentació van ser dissabte al vespre i diumenge al migdia. A més, l’àrea infantil va estar plena “en tot moment”, i també es va destacar l’interès que va generar el carrer dels oficis i els espectacles que es van organitzar, el cabaret pagès de l’Esperanceta de Casa Gassia, que va recórrer, amb l’espectacle de carrer, les trenta-tres parades del mercat i altres activitats que es van realitzar de forma continuada, des d’excursions guiades a tallers, un planetari o l’actuació de l’Esbart Valls del Nord.
Com a punt culminant de la fira es va destacar la descoberta de l’escultura realitzada pel ferrer artístic Jordi Illamola: un isard realitzat amb ferro, amb un fre antioxidant, que es va realitzar diumenge. L’estructura es va instal·lar al costat del molí de la plaça. Gueimonde va detallar que “la intenció és anar col·locant escultures d’espècies d’animals que habiten el parc natural per fer una ruta cultural al poble d’Arinsal”.
Des del comú, doncs, la conclusió és que “després d’organitzar tres edicions, la Pitavola ja s’ha consolidat com a cita anual al barri antic d’Arinsal”.