Parc de producció d'energia solar a la coberta dels Pouets

La superfície, de 1.000 metres quadrats, tindrà una bona producció perquè està orientada al sud i no té ombres

L'aparcament dels Pouets.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

El comú d’Andorra la Vella instal·larà un parc solar a la coberta de l’antic aparcament dels Pouets. D’una superfície de 1.000 metres quadrats, inclinada i orientada a sud, la coberta de l’edifici en desús és especialment adequada per a la producció d’energia solar. “La gran superfície disponible, conjuntament amb la bona orientació i l’absència d’ombres properes assegura una bona producció”, conclou la memòria del projecte, encarregada a l’empresa Solucions Energètiques i consultable al web de la corporació.

Fonts del comú van apuntar que el projecte s’ha plantejat amb la voluntat de contribuir als objectius establerts pel Govern que el 2030 com a mínim el 30% de l’energia consumida al país sigui d’origen nacional i que, d’aquesta, el 75% tingui origen en fonts renovables. La corporació argumenta que l’antic aparcament dels Pouets és una bona localització per a un petit parc solar, ja que es tracta d’una estructura ja existent amb bones condicions de viabilitat tècnica i econòmica.

El projecte d’instal·lació de les plaques fotovoltaiques s’adjudicarà mitjançant un concurs públic. Les empreses que vulguin participar-hi poden fer arribar les seves ofertes al departament de secretaria general del comú abans del proper nou de novembre a les tres de la tarda. L’obertura de plecs es farà l’endemà a les deu del matí al comú. El plec de bases del concurs pot descarregar-se gratuïtament al web del comú (www.andorralavella.ad).

Pel que fa als detalls del projecte, fonts de la corporació van explicar que s’acabaran de tancar un cop el comú hagi seleccionat la proposta guanyadora del concurs. La voluntat del comú és que, tot i que el parc solar s’instal·li sobre una estructura de coberta ja existent, s’integri en l’entorn i sigui el menys llampant possible. Es tracta, van remarcar aquestes mateixes fonts, de reduir al màxim l’impacte visual de les instal·lacions.

La inauguració del futur parc solar de la coberta dels Pouets encara no té data. El termini d’execució dels treballs s’haurà de tancar amb l’adjudicatari del projecte, va apuntar el comú al Diari.

Les conclusions de la memòria del projecte recalquen que el parc solar és rendible econòmicament, tot i “l’espectacular pujada dels preus d’alguns materials els darrers mesos”, com ara el coure del cablejat. A més, destaquen que la tendència a curt i mitjà termini serà el manteniment dels preus alts de l’energia. “Les tensions internacionals en el marc de l’energia i les matèries primeres, així com la reculada de la globalització comercial, porten actualment a un context en què cal la màxima independència energètica per garantir estabilitat de preus i disponibilitat”, argumenta l’estudi.

CLAUS

1 Una coberta ben orientada i sense ombres

La memòria del projecte destaca que la coberta està ben orientada i no té ombres, fet que assegura una bona producció d’energia.

2 Alineat amb els objectius de govern

El projecte s’ha plantejat amb la voluntat de contribuir als objectius de Govern d’assolir que el 30% de l’energia consumida el 2030 sigui d’origen nacional.

3 La inauguració, encara sense data

La inauguració del projecte encara no té data. El termini d’execució s’acabarà de tancar amb l’adjudicatari, van apuntar fonts del comú.

tracking