reportatge

“Avui ells, demà nosaltres”

El dotzè saló de la gent gran permet una estona d’esbarjo i comunitat a la parròquia escaldenca.

Una de les activitats dutes a terme al saló.Fernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El dotzè Saló de la gent gran es va poder tornar a celebrar ahir després de la pandèmia a la sala del Prat del Roure d’Escaldes-Engordany.

Tots els avis i àvies van gaudir de l’estada visitant els diferents estands i participant en les activitats que s’havien preparat per a ells. Els patrocinadors que hi van participar van ser Caldea, Creand, el centre de formació d’Aixovall, la farmàcia Roser Miró, Gala Perfumeries, el SAAS, Andorra Telecom i RTVA, entre d’altres.

Com a eix vertebrador el saló va destacar la intergeneracionalitat, creant diferents activitats al voltant del terme, com un taller de vinyetes, una flashmob o la col·laboració de l’Espai Jovent amb la zona gastronòmica. Triar aquest eix va permetre fer comunitat, ja que cada vegada s’evoluciona cap a una societat amb tendències més egoistes. Conèixer les diferents realitats i etapes de la vida és important i la finalitat és compartir i trobar afinitats entre les generacions.

La cònsol major Rosa Gili, al capdavant de l’acte, va assegurar que s’ha de cuidar bé la gent gran perquè tingui ganes de fer coses. “Hem d’acompanyar la gent gran perquè estigui el màxim de bé fins al final de la seva vida, avui són ells i demà som nosaltres.”

Des del comú escaldenc s’organitzen diverses activitats per combatre l’aïllament i així afavorir que aquesta etapa de la vida sigui agradable. Tots es volen sentir cuidats quan toca fer-se gran. Entre tots s’ha d’aconseguir aquest propòsit.

Una de les activitats d'ahir.

tracking