EXERCICI SALUDABLE

La marxa 'Mou-te' aplega 1.500 inscrits

L’activitat tanca la tercera campanya nacional per promoure l’exercici físic i l’esport

La marxa 'Mou-te' aplega 1.500 inscrits

La marca 'Mou-te' aplega 1.500 inscritsSFGA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La tercera campanya nacional per l’exercici físic i l’esport va posar ahir al matí punt final amb la marxa Mou-te per la teva salut com a activitat final, enguany amb unes 1.500 persones inscrites, i que ha estat impulsada pels ministeris de Cultura, Joventut i Esports i de Salut juntament amb els set comuns. Totes les parròquies van donar-hi el tret de sortida simultàniament a les 11 del matí, entre les quals Andorra la Vella, que va reunir entre 250 i 300 participants, i Encamp més de 360. La iniciativa va tancar amb una recaptació de 4.500 euros destinats íntegrament al projecte Escolta el teu cor de l’Institut Andorrà de les Dones, una iniciativa que té com a objectiu impulsar una campanya per donar a conèixer els símptomes de l’atac de cor en les dones.

El recorregut que es va fer a la capital va ser circular i de tres quilòmetres de llargada, començant al Parc Central en sintonia amb el grup musical Mou-te i, tot seguit, fins al pont de París. Va traçar l’avinguda Meritxell fins a l’Estadi Nacional i va tornar a tancar ruta al lloc de sortida. El secretari d’Estat d’Esports i Joventut, Alain Cabanes, va celebrar la bona rebuda tant de la campanya com de la marxa final. “El que volem és enviar un missatge de moure’ns per la salut”, va explicar. “Creiem que s’ha traslladat un missatge molt clar”, va afegir.

La campanya va tancar amb “èxit”, segons Cabanes, amb una participació total d’unes 2.500 persones des que va iniciar el dia 28 del mes passat i que va incloure diferents cites esportives arreu del país. La novetat de l’edició d’aquest any ha estat incloure activitats inclusives i intergeneracionals. Cabanes ho va exemplificar amb el Flamenc terapèutic de la Massana del dia 3 d’aquest mes. “Va reunir tant joves com gent gran”, va comentar. Algunes de les altres activitats han sigut el tir amb arc a Encamp, les sessions de zumba a Sant Julià de Lòria o els exercicis a les noves instal·lacions de cal·listènia al parc Prat del Roure d’Escaldes-Engordany.

Els participants a la sortida.

tracking