El comú comença les obres dels pisos socials a l'avinguda Pessebre

La corporació escaldenca farà l’aparcament i la planta baixa, mentre que el Govern està a càrrec de construir l’edifici

La maquinària treballant en l'excavació de la parcel·la.Comú d'Escaldes-Engordany

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

El comú d’Escaldes-Engordany ha donat el tret de sortida als treballs per construir els pisos de preu assequible a l’avinguda del Pessebre número 60. Les primeres tasques a executar consisteixen en la preparació del tancament de la zona on s’actuarà per seguretat i, més tard, encetar l’excavació i la construcció de l’aparcament, així com de la planta baixa.

Es preveu que el pàrquing ofereixi places per als llogaters, però també per a ciutadans que no visquin a l’edifici, mentre que la planta baixa projecta ser un emplaçament per a un espai públic per al gaudidels parroquians. Es pretén que aquesta plaça sigui “un punt de relació entre les diferents generacions”, segons va indicar la corporació en nota de premsa. Tant els espais en planta baixa com l’aparcament seran gestionats pel comú.

De moment, les obres es van iniciar el dimarts de la setmana anterior amb els treballs per fressar l’asfalt i deixar-ho tot a punt per començar amb el sistema del tancat de l’obra i l’execució delmicropilotatge. Es tracta d’unes de les etapes més feixugues a l’hora d’aixecar un immoble per la complexitat de l’obra, ja que el comú va viure una situació similar amb la construcció de l’aparcament de l’Església. En aquest cas, va encarregar la perforació de la parcel·la a una empresa de fora per necessitat d’una maquinària específica, fet que va provocar que l’obra s’endarrerís de cinc mesos. De fet, la construcció dels pisos socials havia de començar abans de l’estiu, però la cònsol major, Rosa Gili, va declarar que ho va endarrerir fins al setembre per qüestions tècniques, pel canvi de Govern i per la parada de la construcció durant els mesos d’estiu. “Se’ns ha tirat a sobre l’estiu i ens han dit que començar ara seria absurd”, va comentar textualment la mandatària comunal el passat juliol quan va anunciar el retard de les obres.

Finalment, els treballs s’han encetat al mes d’octubre amb la previsió que l’excavació i la construcció de l’aparcament i la plaça tinguin una durada de set mesos a partir d’ara. Per tant, la finalització que estava programada pel gener de l’any vinent s’ha traslladat al mes d’abril, temps amb el qual Govern, encarregat de construir l’edifici d’habitatges de lloguer a preu assequible, “podria aprofitar per posar en marxa els processos per materialitzar la construcció de l’immoble”, segons va indicar el comú. El projecte respon a un conveni signat mesos enrere pel comú i l’Executiu a través del qual el darrer es comprometia a construir l’edifici que podria arribar a encabir una quarantena de pisos. A més, en el conveni, Escaldes cedia aquest terreny a l’administració central per un termini de 35 anys després dels quals la parcel·la retornarà a mans del comú.

tracking