Comunals

El PS, disposat a no ser l'1 en una llista progressista a Andorra la Vella

La formació socialdemòcrata vol bastir una alternativa progressista a Demòcrates per sobre d’interessos partidistes

Sergi González, coordinador del comitè local del PS.Fernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Partit Socialdemòcrata (PS) estaria disposat a cedir el número 1 de la llista per a les eleccions comunals vinents a un altre partit. La formació manté converses, segons ha pogut saber aquesta publicació, amb forces com, per exemple, Concòrdia i Socialdemocràcia i Progrés (SDP) per formar una candidatura conjunta, però encara no ha tancat cap acord. Amb aquest gest, el PS enviaria el missatge als possibles socis que la prioritat de la formació és bastir una alternativa progressista a l’hegemonia demòcrata per sobre d’interessos partidistes.

“No és sí o sí que el número 1 de la llista hagi de ser del PS”, va afirmar aquesta setmana en declaracions al Diari el conseller comunal i coordinador del comitè local socialdemòcrata a Andorra la Vella, Sergi González. Tot i això, el mandatari també va recordar que les forces que negocien la candidatura hauran de tenir en compte “el pes del PS” a la parròquia i la feina feta els darrers anys per la formació al comú de la capital, on ha estat la força d’oposició als demòcrates en les dues darreres legislatures.

La voluntat del comitè local del PS és mirar de tancar l’acord amb la resta de formacions polítiques amb qui està negociant la candidatura al més aviat possible. Malgrat tot, González va assegurar que l’escenari “encara està obert”. A més, va apuntar que un dels punts clau del pacte serà el programa electoral, un conjunt de propostes que haurien d’ajudar a millorar el benestar dels ciutadans de la parròquia.

L’estratègia del PS en aquestes eleccions comunals serà l’atracció del votant progressista, el reforç dels comitès parroquials i l’aliança amb altres forces, sempre que no contradiguin els principis ideològics del partit. L’objectiu de la formació, que al maig va renovar l’executiva, és recuperar els vots perduts en les últimes eleccions nacionals.

Els socialdemòcrates s’enfrontaran a una llista demòcrata amb un clar perfil continuista respecte de les dues últimes corporacions. Els actuals cònsols major i menor, David Astrié i Miquel Canturri, aspiraran a la reelecció el 17 de desembre vinent.

Astrié participa en la política comunal a la capital des del 2016. En la primera legislatura de Conxita Marsol al capdavant de la corporació va encarregar-se de la cartera de Medi Ambient i Innovació. En la segona ha ocupat el càrrec de cònsol menor durant pràcticament tot el mandat. El febrer d’aquest any va rellevar Marsol com a cònsol major perquè l’actual ministra de Presidència, Economia, Treball i Habitatge pogués presentar-se a les nacionals.

REUNIÓ DE PARTICIPA AMB DIVERSOS GRUPS

Participa, la plataforma ciutadana impulsada pel conseller amb veu discordant al comú de la Massana, Guillem Forné, manté converses amb diversos grups polítics per tancar una candidatura per a les eleccions comunals. Forné va confirmar que hi participen Concòrdia, el PS, SDP, Som Veïns i independents. El promotor de Participa va apuntar que vol treballar per oferir als votants una alternativa a Ciutadans Compromesos amb el model de creixement urbanístic com a fil conductor.

tracking