L'estudi del subsol dels dos edificis de l'avinguda Santa Coloma s'ajorna quinze dies

L’empresa encarregada dels treballs, actualment en marxa, demana dues setmanes més de marge per enllestir-los

L'estudi del subsol va començar el 4 de setembre.Fernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

L’empresa encarregada de l’estudi sobre el subsol dels dos edificis de l’avinguda Santa Coloma d’Andorra la Vella afectats per esquerdes ha sol·licitat al comú de la capital dues setmanes més de marge per enllestir l’informe. Els treballs, segons van confirmar ahir al Diari fonts de la corporació, havien d’estar acabats aquesta setmana, ja que van començar dilluns 4 de setembre passat i s’havien d’allargar unes sis setmanes.

La intervenció que s’està fent a l’avinguda hauria de permetre determinar l’origen del problema que ha provocat les esquerdes als immobles situats als números 28 i 30. Els treballs consisteixen a extreure mostres del subsol mitjançant una màquina microperforadora, que després són analitzades per saber de quins materials estan compostes.

Aquestes darreres setmanes s’han fet altres treballs en els edificis. S’hi ha tornat a injectar resina als fonaments per reforçar-los, un procediment que ja es va fer després del primer desallotjament dels immobles, el maig d’aquest any. Fonts del comú van assegurar que aquesta intervenció ha aconseguit aturar els moviments que en els últims mesos havien tornat a obrir esquerdes als edificis. Tot i això, van recordar que es tracta d’una solució d’urgència, però no definitiva, i que molt probablement hi caldrà fer altres obres abans que els residents puguin tornar-hi.

D’altra banda, la corporació va apuntar que dues de les famílies que vivien a l’edifici situat al número 28 seran reallotjades al complex residencial Jovial, propietat del comú i destinat a habitatge social per a joves. A més, va detallar que, com la resta de veïns reallotjats en hotels o pisos turístics de la parròquia, no hauran de pagar el cost de l’allotjament, ja que se’n farà càrrec íntegrament el comú. Pel que fa als treballadors temporals que residien a l’hotel Bellpí, situat al número 30 de l’avinguda, el comú va comprometre’s a pagar-los l’estada per un mes a l’hotel Cérvol.

Les primeres esquerdes als dos edificis de l’avinguda Santa Coloma van detectar-se per primera vegada la primavera de l’any passat. Tot i això, aleshores els tècnics van considerar que no suposaven un risc per als inquilins i van concloure que podien continuar vivint-hi. Tot i això, a partir de final d’any van començar a detectar-se moviments mil·limètrics a l’edifici. Va ser en aquell moment quan el comú va recomanar, per precaució, que es reallotgessin els veïns, que van passar 15 dies en hotels de la parròquia.

Els cònsols es reuniran amb els residents del número 28 en les properes setmanes. La voluntat de la corporació és mantenir-los informats sobre els diversos treballs que s’estan fent en els immobles.

tracking