Pàrquing de 142 places a Terra de la Coma Llarga d'Encamp

Els aparcaments de Sant Miquel i Terres Primeres, amb capacitat per a 186 vehicles, tancaran perquè s’hi han de fer pisos

Zona on s'ubicarà el nou aparcament.COMÚ D'ENCAMP

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

El comú d’Encamp projecta crear un nou aparcament al centre del poble amb una capacitat de 142 places en previsió de la reconversió en habitatges dels actuals aparcaments comunals de Sant Miquel i Terres Primeres. Els treballs de construcció es preveuen iniciar l’any vinent. És per això que el comú ha previst ja una alternativa per no disminuir el nombre de places d’aparcament al centre, segons van informar ahir fonts de la corporació en un comunicat.

La cònsol major encampadana, Laura Mas, va explicar que “en previsió de la reconversió en habitatges dels aparcaments comunals de Sant Miquel i Terres Primeres, el comú ha buscat un nou emplaçament, llogant els terrenys de la Terra de la Coma Llarga, per construir-hi un nou aparcament de 142 places”. Mas també va avançar que a començament del mes de desembre vinent es posarà en funcionament el nou aparcament del parc de l’Ossa, que disposa d’una capacitat d’una vuitantena de places. L’aparcament de Terres Primeres i el de Sant Miquel conjuntament tenen una capacitat de 186 places, tant de rotació com d’abonaments.

El comú va aprovar la setmana passada el projecte per a la construcció del nou aparcament de Terra de la Coma llarga, en uns terrenys situats a tocar de l’edifici de l’antic telecabina. El concurs per adjudicar els treballs d’arranjament i construcció de l’equipament va publicar-se ahir al BOPA.

Segons el plànol del projecte, disponible en obert al web del comú, l’aparcament haurà de disposar de cinc places reservades per a vehicles amb el distintiu de discapacitat, de dos punts de càrrega i estacionament per a vehicles elèctrics i de dos punts de recollida d’escombraries. A més, també s’hi reservarà un espai per als gossos, ja que s’hi ha projectat un pipicà a l’entrada, just al costat de la caseta de pagament.

Les ofertes per participar en el concurs s’hauran de presentar a l’oficina de Tràmits del comú abans de l’1 de desembre vinent a les deu del matí. Les propostes s’hauran d’entregar en un sobre tancat en què haurà de figurar “de forma clara i evident”, segons indica l’edicte del comú publicat al BOPA, el títol del concurs, el número del projecte i el nom del concursant. L’obertura de plecs es farà tot seguit. El termini d’execució de les obres és de quatre mesos i el pressupost que s’hi destinarà, 550.000 euros.

EL PROJECTE

1 Construcció d'un nou aparcament

El comú construirà un nou aparcament comunal amb una capacitat de 142 places als terrenys de la Terra de la Coma Llarga. El termini de construcció és de quatre mesos i costarà 550.000 euros.

2 Tancament dels de Sant Miquel i terres primeres

Els aparcaments de Sant Miquel i Terres Primeres tancaran. En total, els dos equipaments disposen de 186 places, tant de rotació com d’abonament.

3 L'equipament disposarà de diversos serveis

L’aparcament de Terra de la Coma Llarga disposarà de places per a discapacitats, de carregadors elèctrics i d’un pipicà, entre altres serveis.

tracking