EL GOVERN ESPERA PROPOSTES
El multifuncional amb inversió privada
Una de les propostes seria construir la infraestructura de manera conjunta amb l’FC Andorra a la Borda Mateu
El multifuncional no serà una realitat aquesta legislatura sense el suport de les empreses privades o si el problema de l’habitatge no se soluciona. Així ho va afirmar dins del marc de la Fira d’Andorra la Vella el cap de Govern, Xavier Espot, que va remarcar que ara mateix l’executiu i el comú de la capital no poden fer front a una infraestructura com el multifuncional, que pujaria fins als 50 milions d’euros.
El màxim representant del país va afirmar que han rebut una iniciativa de l’FC Andorra per realitzar el projecte de manera conjunta a la Borda Mateu, però el club encara no ha presentat una proposta concreta. Tanmateix, Espot va afirmar que “si aquesta proposta va en la línia de defensar l’interès públic i ens permet crear sinergies que abarateixin el projecte per a les arques públiques”, no tancaran la porta a la unió entre el Govern i l’entitat esportiva.
Pel que fa a les relacions entre les dues entitats, Espot va dir que “hi ha molt bona predisposició per part de tothom” i esperen que en les pròximes setmanes puguin rebre una proposta ferma. “No només per nosaltres, sinó per ells, que treballen amb temps ajustats per trobar un lloc on jugar”, va manifestar el cap de Govern.
A més, si es du a terme el multifuncional a la Borda Mateu, “es descartaria el projecte a l’Estadi Comunal i el comú encararia una reforma més senzilla de l’estadi”, que no es podria realitzar fins després del 2025, que se celebraran els Jocs dels Petits Estats.
Sobre el mateix tema també va parlar el cònsol major d’Andorra la Vella, David Astrié, que va reiterar la importància de l’espai multifuncional per poder allotjar els diferents esdeveniments del país, com ara la Fira o el Cirque du Soleil.
El cònsol també va explicar que enguany s’acaba el contracte de subministrament de la carpa on se celebra la Fira i l’any vinent, a causa de la inflació, serà més car poder tornar a disposar de l’espai. Per aquest motiu, Astrié va remarcar la necessitat de “trobar un lloc on celebrar la Fira amb garanties”.
PROPOSTES PER A TOTS ELS GUSTOS
La 44a edició de la Fira, que compta amb 187 estands, 17 més que l’edició anterior, aplega empreses, entitats, institucions i associacions de tots els sectors que venen a presentar les seves novetats. Entre els expositors que més destaquen hi ha el d’Andorra Telecom, que presenta un escenari de realitat augmentada on es pot viure una experiència de quatre minuts dins d’un món oníric amb el qual “tots hem somiat”, segons va afirmar Inés Martí, responsable d’esdeveniments de la companyia. També altres entitats del país s’han animat amb noves propostes, com és el cas del MoraBanc Andorra, que han instal·lat unes cistelles on es pot practicar el tir a canvi de participar en una rifa solidària. Una altra novetat d’enguany és a l’estand del comú d’Andorra la Vella, que ha instal·lat una pantalla gegant interactiva feta per l’empresa Blit on es poden veure totes les millores que el comú ha fet en els últims vuit anys. Els visitants que van poder veure totes aquestes novetats van quedar encantats, com el Christian i la Laia, que van anar a visitar les parades de les associacions animalistes, de les quals són socis, i van assegurar que hi van “quasi cada any”. Una altra habitual era la Judith Pallarés, exministra d’Afers Socials, que va visitar la Fira amb l’Agustina Grandvallet, presidenta d’Amida, que van anar a primera hora per evitar les aglomeracions. Pallarés va afirmar que la Fira és un bon moment per als “retrobaments” i que hi trobes “persones que no veus durant tot l’any”.