ELECCIONS COMUNALS

Anna Garcia intentarà recuperar el comú d'Escaldes per a Demòcrates

L’actual cap del departament de Cultura escaldenc és l’elegida per liderar la candidatura de DA en aquest territori tan important

Garcia amb Trini Marín, llavors cònsol d'Escaldes.FERNANDO GALINDO

Publicat per

Creat:

Actualitzat:

Demòcrates és el primer partit que ja té planificades totes les parròquies per a la cita electoral del 19 de desembre. Quedava la incognita d’una parròquia, no qualsevol, sinó una tan transcendent com és Escaldes-Engordany. Anna Garcia, cap de Cultura del comú d’Escaldes-Engordany, liderarà la llista de DA i haurà de competir amb la cònsol, Rosa Gili, que anirà acompanyada per la seva mà dreta, Quim Dolsa.

Garcia és una persona molt coneguda a la parròquia. Com a cap del departament de Cultura durant molts anys ha estat en contacte permanent amb les entitats i els veïns escaldencs, si bé políticament s’ha mantingut al marge i per primer cop s’involucra amb protagonisme amb un partit. Garcia va comunicar als cònsols dilluns passat la seva decisió, que l’obligarà a agafar una excedència. Dijous al vespre hi ha convocada una reunió del comitè parroquial en què s’oficialitzarà la candidatura de Garcia i probablement la resta de la llista que ha d’intentar recuperar la parròquia que va perdre fa quatre anys davant Gili, que anava com a candidata del PS després de renunciar a l’escó com a consellera general. La cònsol no té ara al darrere el suport d’una estructura de partit i és poc probable que tanqui un possible pacte, després del fracàs de les negociacions amb els seus excompanys socialdemòcrates.

D’aquesta manera, Demòcrates té quasi feta la feina de cara a les comunals del desembre. L’únic interrogant se situa a Sant Julià de Lòria, on es mantenen converses amb Unió Laurediana de cara a un pacte que barri el pas a Desperta Laurèdia, el germà parroquial de Concòrdia que va donar la sorpresa en les dues anteriors eleccions, comunal i general. Cerni Cairat va ser el candidat i encara no s’ha pronunciat sobre tornar a presentar-se com a cap de la candidatura.

A Andorra la Vella, una territorial on es preveu una disputa molt equilibrada, Quim Miró ha rebutjat ser el candidat. Miró va ser el més votat a les territorials a les eleccions generals del 2019, en una llista compartida amb Liberals. La seva negativa podia estar relacionada amb les negociacions que es mantenen amb Concòrdia per a un possible pacte, amb el qual la formació que lidera Cerni Escalé es vol reservar el primer lloc de la llista i el segon seria per al PS. Una victòria a la capital seria estratègica de cara al futur.

Els socialdemòcrates han de validar les llistes en un congrés. Queda el dubte si es beneirà l’acord amb X’Ordino i fins on arribarà la presència de Progressistes, amb els quals s’està tancant una llista a Sant Julià de Lòria.

tracking