La castanyada d'Encamp reparteix uns 550 quilos de castanyes

La festa va tenir lloc a la plaça de Sant Miquel i a la plaça de l’Església del Pas

Mas, Fernández i Marot, dimarts a la castanyada.COMÚ D'ENCAMP

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Elcomú d’Encamp va repartir un total de 550 quilos de castanyes, dimarts a la nit, vetllada de Tots Sants, a la castanyada popular que va tenir lloc a la plaça de Sant Miquel, a Encamp, i simultàniament a la plaça de l’Església del Pas de la Casa, segons van detallar ahir fonts de la corporació encampadana en un comunicat difós entre els mitjans de comunicació.

Quan es va fer fosc els veïns van aplegar-se a desenes a les dues places, al voltant de les fogueres preparades per l’ocasió, que des de primera hora de la tarda van estar enceses per anar coent les castanyes, que van repartir-se gratuïtament entre tots els assistents.

El comú va recordar que la castanyada és una festa popular arrelada amb una llarga tradició a la parròquia d’Encamp, i que any rere any continua aplegant una bona colla de persones, tant al nucli d’Encamp com al Pas de la Casa, per celebrar-la conjuntament una altra vegada.

La cònsol major, Laura Mas, va voler agrair tant als tècnics comunals com a la comissió de festes, que també va col·laborar en aquesta ocasió, la feina feta perquè la festa tingui continuïtat. En aquest sentit, la màxima responsable del comú va remarcar: “S’ha d’agrair la feina de mantenir i continuar preparant una celebració popular com la castanyada, que cada any aconsegueix aplegar una bona colla de veïns per celebrar-la conjuntament”. En l’acte van participar, a més de la cònsol major, el candidat a cònsol menor a les properes eleccions comunals, Xavier Fernández, així com el conseller de Turisme i Reactivació Econòmica, Nino Marot, entre altres membres de la majoria comunal.

La majoria de parròquies van celebrar dimarts la festa de la castanyada, amb activitats complementàries per a tots els públics.

tracking