Pacte a quatre per arrabassar el consolat a Units pel Progrés

Agrupament Encampadà, Concòrdia, el PS i SDP estan a punt de tancar la llista unitària per a les comunals

Marta Pujol, del PS, i Susagna Venable, d'Agrupament Encampadà.VICENÇ BAIGES

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Agrupament Encampadà, Concòrdia, el Partit Socialdemòcrata (PS) i Socialdemocràcia i Progrés (SDP) estan a punt de tancar un acord per presentar una llista unitària a les eleccions comunals. Tot i que els participants en les negociacions no ho expressen públicament en aquests termes, a ningú se li escapa que l’objectiu principal del pacte és arrabassar el comú a Laura Mas, cònsol major i candidata d’Units pel Progrés, la marca demòcrata a la parròquia encampadana, als comicis que tindran lloc al desembre.

La voluntat de les parts, segons va poder saber el Diari de fonts del PS i Concòrdia, és tancar l’acord al més aviat possible, incloent-hi els noms de les persones que integrarien la candidatura. Tot i això, van recordar que encara cal negociar els últims detalls del pacte de confluència i, per tant, res no està tancat encara.

L’acord es podria signar aquesta mateixa setmana. Segons van explicar fonts socialdemòcrates, el PS treballa amb la previsió de sotmetre al vistiplau dels militants l’acord per a les comunals amb Agrupament Encampadà, Concòrdia i SDP, així com les propostes de candidatura a la resta de parròquies, al congrés extraordinari que el partit celebrarà demà passat.

En el congrés s’exposaran les llistes electorals en què participa el partit i les línies estratègiques de la formació per a cada parròquia. Tot seguit, els militants seran els encarregats de votar les propostes de coalició, que han estat negociades amb un gran marge de llibertat, van recordar els socialdemòcrates, pels comitès locals de les parròquies. Si els militants no els aproven, els acords no tiraran endavant.

L’estratègia del PS per a les comunals és buscar la confluència amb altres forces progressistes amb l’objectiu de bastir alternatives de govern arreu del país. A Andorra la Vella, els socialdemòcrates s’han mostrat disposats a cedir el número u de la llista a una altra formació, presumiblement Concòrdia, per formar una candidatura conjunta. A Escaldes-Engordany, el partit té la intenció de presentar una llista en coalició amb SDP, després que les converses amb la cònsol major, Rosa Gili, per reconduir les discrepàncies hagin fracassat. A la Massana, caldrà veure si el PS s’alia finalment amb Participa, la plataforma impulsada pel conseller comunal Guillem Forné, mentre que a Ordino el comitè local aposta pel pacte amb Enric Dolsa i figures properes a Andorra Endavant.

tracking