Els Serradells redueix en el 34% l'emissió de diòxid de carboni

El comú ha dut a terme accions per reduir el consum d’energia fòssil

Astrié i Estrella a la presentació de l'estudi.ÀLEX RIPOLL

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

El comú d’Andorra la Vella va presentar ahir l’estudi sobre les emissions de diòxid de carboni de les estructures i instal·lacions públiques de la corporació entre el 2019 i el 2022. El cònsol major, David Astrié, juntament amb el conseller de Sostenibilitat i Innovació, Gerard Estrella, van anunciar que les emissions de l’any passat es van situar en 1.999,3 tones, fet que suposa una rebaixa del 13,2% respecte al 2019. En nombres absoluts, es van emetre 303,7 tones menys de diòxid de carboni.

Una de les principals mesures que el comú va adoptar per reduir la petjada energètica va ser la unió del centre esportiu dels Serradells a la xarxa de calor de FEDA Ecoterm, que va substituir els generadors de gasoil, responsables de la majoria de les emissions del recinte, per una canonada centralitzada que distribueix vapor d’aigua a partir d’un punt central. La unió a aquesta xarxa va suposar la reducció d’un 34% de les emissions del centre. També s’espera que la xarxa de FEDA Ecoterm augmenti i pugui arribar a 8.000 habitatges de cara al 2026.

Altres factors diferencials, va apuntar Astrié, van ser la modificació dels hàbits de consum dels treballadors del comú, que es van haver d’adaptar a diferents consignes, com “posar la calefacció a 20 graus, no a 22, durant l’hivern”, i “posar l’aire condicionat a 26 graus a l’estiu”, va remarcar el cònsol. El tercer punt que ha permès l’estalvi d’energia mencionat va ser l’optimització dels desplaçaments de la flota de vehicles comunals gràcies a la compra de vehicles elèctrics i de baix consum. Aquest canvi va suposar una reducció de tres tones en el consum de diòxid de carboni. Un altre punt que va ajudar a la reducció de les emissions va ser el canvi de l’enllumenat comunal.

tracking