FORNÉ COMPETIRÀ AMB SANSA A LA MASSANA

Gili, el PS i Concòrdia tanquen el pacte a Escaldes

Els socialdemòcrates retiren la demanda a la Batllia per les quotes i la cònsol pagarà una quantitat inferior

Gili durant un acte públic del comú.Fernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El pacte que semblava impossible es farà realitat. El tàndem Rosa Gili-Quim Dolsa anirà conjuntament amb Concòrdia i el PS en una plataforma en què no hi haurà sigles de partits nacionals i molts independents. Un esquema que es repetirà pràcticament a totes les parròquies, on les diferents aliances tindran com a rival Demòcrates, menys a Canillo, on la confecció d’una alternativa a la llista que liderarà Jordi Alcobé s’ha desinflat en poc temps.

És de destacar l’acord a la plaça escaldenca després del trencament de les converses. En el congrés socialdemòcrata de dissabte passat es va donar el vistiplau a reobrir el diàleg, fet que ha facilitat que Concòrdia s’incorpori a aquesta proposta, que tindrà com a rival Anna Garcia, fins ara cap del departament de Cultura del comú escaldenc. Per avui hi ha previstes reunions dels diferents partits per validar els noms i verificar les signatures que han de servir perquè demà els comuns donin per bones les candidatures presentades.

El pacte a Escaldes es fa amb condicions. El PS retira la demanda que té a la Batllia contra la cònsol i exmilitant socialdemòcrata per quotes que considera impagades, i la màxima dirigent escaldenca es compromet a abonar una quantitat inferior a la que li reclamen. La número tres d’aquesta plataforma serà Magda Mata, consellera de Gent Gran, Infància i Recursos Humans, que a més té un perfil i personalitat que també és valorat per Concòrdia. El quart lloc l’ocuparà David Pérez, que ja va ser candidat de Sentit Comú –SDP– i després va passar a militar al PS. No seran els únics representants de Concòrdia i el PS. Per part de DA, sobre la taula hi ha el nom de Jordi Moreno, exdirector de la policia, com a número 2, i Laura Mas de tercera, qui va ser suplent de la llista conjunta de DA i Acció als comicis nacionals.

Una altra parròquia on es van revelant les incògnites és Sant Julià. Unió Laurediana es queda amb els dos primers llocs (Josep Majoral i Mireia Codina, els dos cònsols). El president del comitè local de Demòcrates, Joan León, va lliurar a Majoral una llista de possibles candidats de les seves files, però el pacte es dona per tancat. De fet, Demòcrates celebra aquest vespre un congrés per validar totes les llistes. El rival serà la coalició entre Desperta Laurèdia i el PS, que tindrà com a cap de llista Cerni Cairat, seguit de Sofia Cortesao i Teresa Areny.

A Andorra la Vella, David Astrié i Miquel Canturri faran tàndem i mantenen el suport de SDP. Concòrdia es queda amb el número 1 en l’aliança amb el PS.

La candidata de DA a la Massana, Eva Sansa, tindrà enfront Guillem Forné, en una coalició entre Participa, Concòrdia i el PS, però seguint la fórmula de no utilitzar les sigles nacionals. També s’incorporen Laia Moliné i Michel Moliné, que han abandonat la militància a SDP. Aquests pactes tenen en comú que fugen de les marques nacionals i aposten per un escenari més territorial i amb força presència d’independents.

Els ordinencs també hauran de triar entre dues opcions. La d’ACO+DA que integra Cristina Montoliu per part de SDP, i la formada pel PS i X’Ordino, que dirigeix Enric Dolsa.

BENJAMÍ RASCAGNERES I JUDITH TORRES S'INCORPOREN A LA LLISTA D'UP+DA A ENCAMP

Encamp també tindrà dues opcions per triar. D’una banda, Laura Mas opta a la reelecció i anirà acompanyada com a segon de Xavier Fernàndez. A la llista d’UP+DA s’incorpora Benjamí Rascagneres i el nom no és trivial, ja que la presència del fill de l’encara cònsol menor desmunta la versió que sustentava que el veterà advocat deixa el comú per discrepàncies amb Mas . Un altre nom significatiu que s’integra a la llista d’UP+DA és el de Judith Torres Aguiar, que va tancar la llista de Liberals a les eleccions comunals del 2015, i el seu pare va ser precisament un dels fundadors d’Agrupament Encampadà, partit que ha segellat un pacte amb Concòrdia i el PS per presentar una llista blanca amb independents. La cap de llista serà Susagna Venable i d’aquesta coalició ha quedat fora SDP. El segon lloc serà per a un representant de Concòrdia, que ha descartat la presència a Canillo i Ordino.

tracking