Demòcrates presenta "llistes plurals" amb "un projecte comú"

Carles Ensenyat, Raúl Ferré, Guillem Casal i Sílvia Riva han estat alguns dels presentadors de les candidatures

Presentació de les candidatures de DA al comú d'Andorra la Vella

Presentació de les candidatures de DA als comuns

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Demòcrates ha entrat les llistes als comuns des de primera hora. Els presentadors de les set candidatures han estat càrrecs i excàrrecs del partit. La formació recalca que té "presència hegemònica a les set parròquies" i que són l'únic partit "capaç d'aconseguir-ho" i defineix les llistes com "molt plurals, però unides per un projecte comú". L'objectiu és millorar la parròquia que representen i el benestar dels ciutadans, segons asseguren en un comunicat.

El ministre Guillem Casal i l'excònsol Josep Mandicó han estat els presentadors de la llista liderada a Canillo per Jordi Alcobé i Marc Casal. La candidatura ha estat validada en la sessió de comú celebrada aquest migdia, el que converteix Alcobé i Casal en els propers cònsols canillencs perquè no hi ha cap altra candidatura per als comicis del 17 de desembre. Casal ha destacat l'experiència dels dos caps de llista i algun conseller de la corporació actual "sumat a gent nova que pot aportar una visió i manera de fer".

L'exministra i consellera general Sílvia Riva i l'expresident de la Cambra Miquel Armengol han entrat la llista que encapçalen David Astrié i Miquel Canturri a la capital. Armengol ha assenyalat que la candidatura és paritària i amb una varietat de perfils professionals i gent jove "fet que demostra el relleu, el canvi" i s'ha mostrat confiat que els cònsols actuals puguin revalidar la majoria per a DA a Andorra la Vella, amb la presència també d'SDP i independents.

Escaldes és on els demòcrates aspiren a recuperar el comú que van perdre el 2019 i han estat el conseller general SalomóBenchluch i Philip Garcia els presentadors de la llista d'Anna Garcia i Gemma Bofarull. L'aposta de Demòcrates amb Acció, SDP i independents és una candidatura amb representants "d'àmbits molts diferents tant en l'aspecte professional, com polític i cultural" i que tots tenen "sensibilitat social", ha manifestat Benchluch. I ha afirmat que "creiem fermament que tornarem a conquistar la parròquia".

El secretari d'Estat de Justícia i Interior, Joan Leon, i Rosa Maria Giné han presentat la candidatura de Sant Julià on Demòcrates concórrer amb UL amb tres representants. Leon ha ressaltat que la coalició forma una candidatura amb experiència en la gestió i "persones que fan la primera irrupció en política" i ha declarat que les dues formacions tenen en comú "projectes i afinitats" que han fet "senzill arribar a un acord".

A Encamp ha estat el síndic general, Carles Ensenyat, i Josep Maria Mas, el president d'Units pel Progrés, el soci demòcrata a la parròquia els encarregats de presentar la llista de Laura Mas i Xavier Fernández. Ensenyat ha manifestat que tenen una candidatura "guanyadora" amb joventut i experiència i Mas ha confiat que repetiran un segon mandat per concloure els projectes engegats.

El ministre Raúl Ferré i Andreu Ribolleda han portat la llista de Ciutadans Compromesos i Demòcrates a la Massana amb la qual l'actual cònsol menor, Eva Sansa, vol tornar a governar la parròquia, amb Roger Fité de número 2. Sansa ha remarcat que el fet que en aquesta convocatòria hi hagi dues llistes "ens permet defensar els nostres projectes i ideologia". L'actual conseller comunal ordinenc Samuel Duró i Alina Font han entrat la candidatura de Maria del Mar Coma i Eduard Betriu, consellers de la majoria governant que lideren la nova proposta d'Acció Comunal, Demòcrates, SDP i Independents a la parròquia. Coma ha recalcat que la campanya "no s'ha de convertir en un plebiscit sobre el centre de recerca en immunologia, perquè la importància s'ha de donar a la gent del poble, als serveis i a la qualitat de vida", recull DA en un comunicat.

Presentació de les candidatures de DA als comú d'Escaldes

Presentació de les candidatures de DA als comuns

tracking