Pas tallat al passeig del riu entre el parc fluvial i el Lycée per obres

Gràcies als treballs impulsats pel comú, tot el tartan tindrà la mateixa amplada, fet que facilitarà el pas dels vianants

El passeig del riu d'Andorra la Vella.Fernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

A partir de dilluns vinent comencen les obres al segon tram del passeig del riu, a la zona, d’aproximadament 200 metres de longitud, situada entre el parc fluvial i el Lycée Comte de Foix. La previsió, segons va informar ahir el comú d’Andorra la Vella en un comunicat, és que en els propers deu dies es faci una actuació similar a la que s’està duent a terme al primer tram del passeig, entre el parc fluvial i el carrer Prat Salit (situat a l’altura del restaurant Viena), per eixamplar les zones que són més estretes que la resta del tartan i acabades amb reixa.

Gràcies a aquesta actuació, per tant, tot el tartan del passeig del riu, des del Lycée Comte de Foix fins al carrer Prat Salit, tindrà la mateixa amplada, fet que facilitarà el pas de persones en una zona molt transitada cada dia pels vianants, tant per desplaçar-se a la feina com per passejar i córrer. La zona del tartan havia mantingut fins ara aquests dos trams de reixa que ara es retiraran perquè el pla d’infraestructures viàries del Govern preveia que hi passessin dos ponts per travessar el riu, un projecte que arran de diverses modificacions urbanístiques aprovades per la corporació es va desestimar. Aquest canvi en la planificació viària de l’executiu va permetre reformular la zona i fer-hi millores que s’adaptin a les necessitats dels ciutadans.

Les obres en aquesta segona fase del projecte es duran a terme entre dilluns vinent i dimecres 22 de novembre. Mentre durin els treballs no es podrà accedir a la zona afectada i els vianants i els corredors hauran de desviar el seu recorregut per l’avinguda Santa Coloma o bé per l’avinguda Salou, que discorre paral·lel al riu Valira.

En paral·lel, el tram comprès entre el parc fluvial i el carrer Prat Salit, on els treballs van començar l’octubre passat i que actualment encara està en obres, es preveu que es torni a obrir a partir del 20 de novembre, va recordar el comú.

La remodelació del tartan del passeig del riu s’emmarca en un projecte més gran i a llarg termini de l’actual majoria comunal per crear un gran parc fluvial entre el parc de la Serradora i la caserna de bombers, entre els quals hi ha uns 300 metres de distància. Aquest gran parc al sud de la parròquia tindria una extensió similar al Parc Central, és a dir, uns 20.000 metres quadrats, i s’aniria desenvolupant per fases al llarg dels propers anys.

La primera part d’aquest gran parc, de 2.500 metres quadrats, va construir-se l’estiu de l’any passat. L’equipament disposa d’una zona arbrada i una àrea per practicar parkour i una tirolina, a més de jocs per a totes les edats i espais adaptats per als usuaris amb diversitat funcional. També disposa d’una zona de lavabos. El parc va costar poc menys d’un milió d’euros.

EL PROJECTE

1 Eixamplament del passeig del riu de la capital

fluvial i el Lycée Comte de Foix. Els treballs s’allargaran fins dimecres 22 de novembre.

2 No es podrà accedir a la zona en obres

Mentre durin els treballs, no es podrà accedir a la zona afectada. Els vianants s’hauran de desviar per l’avinguda Santa Coloma o l’avinguda Salou.

3 Creació d'un gran parc fluvial

El projecte s’emmarca en la proposta de creació d’un gran parc fluvial al sud de la parròquia, entre la Serrador i la caserna de bombers.

tracking