reportatge

Doblet del Palanques

L'establiment massanenc guanya els premis a millor plat de cuina tradicional i plat més original a la Mostra Gastronòmica d’Ordino.

Un dels participants a la mostra.COMÚ D'ORDINO

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Doblet de l’Hostal Palanques en la 31a edició de la Mostra Gastronòmica. L’establiment massanenc va convèncer el públic que omplia ahir al migdia l’Andorra Congrés Centre d’Ordino amb dues de les tres propostes que hi va presentar. El caneló de cua de bou al vi amb puré d’api bola va obtenir el reconeixement al millor plat de cuina tradicional, amb 78 vots, mentre que l’irish coffee en potet va ser premiat com el millor plat original.

En la categoria de plat tradicional, la segona proposta culinària més votada (72 vots) va ser l’escarola amb guatlles i escabetx del restaurant ordinenc El Raconet del Sasa i, la tercera (54), les gyozes andorranes de trinxat i purés de cols, presentades conjuntament pels restaurants Cort del Popaire i Era de la Cort, de Soldeu.

En la de plat més original, la segona proposta més votada (52) va ser la carxofa confitada amb foie, del restaurant Andrea, i, la tercera (40), la truita espanyola de bacallà al pil-pil, del Barra Mar’s Gastrobar, situat al bell mig de la zona comercial d’Andorra la Vella.

La Mostra Gastronòmica va tornar a fer el ple. Els 270 comensals que van omplir l’ACCO van poder desgustar una trentena de plats preparats per 18 restaurants d’arreu del país. N’hi havia per a tots els gustos: des de propostes d’inspiració asiàtica, com el pa bao amb tàrtar de salmó cru, guacamole, wakame confitat, maionesa wasabi, coriandre, llima i germinats de ceba, del restaurant Mood, d’Andorra la Vella, fins a d’altres d’ultralocalistes, com el corder de Ca l’Arrero amb alfals i carrotes de l’Hotel Coma, d’Ordino, cuinat dins d’una cocota segellada amb pasta de pa. Tots els productes del plat són de quilòmetre zero produïts per pagesos i ramaders de la parròquia.

Durant les dues jornades dedicades a la gastronomia que s’han celebrat aquest cap de setmana a Ordino els participants van poder gaudir de degustracions exhibicions de cuina i tallers, entre altres activitats relacionades amb la cuina.

tracking