Torna el Poblet de Nadal del 24 de novembre al 6 de gener

Les novetats principals de l’edició d’enguany, dos espectacles inèdits a les fonts de la Rotonda i a l’antiga caserna de bombers

Els cònsols entregant ahir el premi del concurs a Claret.TONY LARA / COMÚ D'ANDORRA LA VELLA

Publicat per

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

El Poblet de Nadal torna un any més a Andorra la Vella aquest 24 de novembre i s’allargarà fins al 6 de gener. Com és habitual, el programa donarà el tret de sortida el mateix dia 24 amb l’encesa conjunta amb Escaldes-Engordany de l’enllumenat de Nadal a l’altura del carrer de la Unió, aquesta vegada amb l’acompanyament de la banda de l’Institut de Música. L’acte començarà a les sis de la tarda. Tot seguit hi haurà la inauguració del Mercat de Nadal i una xocolatada popular a la plaça del Poble, i, en acabat, el castell de focs d’artifici.

La programació, que van presentar el cònsol major, David Astrié, i el menor, Miquel Canturri, conté alguns dels elements més característics del Poblet, però també incorpora novetats, com el nou espectacle de les fonts de la Rotonda. El dia 25 a dos quarts de nou del vespre s’estrenarà la nova coreografia, Colors de muntanya. El tema musical, compost pel músic andorrà Jordi Claret, acompanyarà Viva la vida, de Coldplay. Una altra de les novetats és l’espectacle de llum i so que es projectarà a la façana de l’antiga caserna de bombers. Es tracta de la instal·lació Simfonia de llums, que es podrà veure del 5 de desembre al 5 de gener de dilluns a divendres a les sis i les set de la tarda, i el divendres, el dissabte i els festius a les sis, les set, les vuit i les nou.

El Poblet de Nadal recupera tots aquells elements que el caracteritzen, com les escenografies i els espectacles itinerants. Cada dissabte a dos quarts de set de la tarda recorrerà l’eix comercial una funció diferent. També torna el Mercat de Nadal, amb 83 paradetes de decoració, artesania, regals i gastronomia. A més, tenint en compte la bona acceptació que va tenir l’any passat, la plaça del Poble acollirà de nou una pista de patinatge de gel sintètic de 200 metres quadrats. A més, per tercera edició consecutiva torna l’espai de música i gastronomia Neret After Shopping, que tindrà presència de restaurants del país a l’aire lliure.

La programació per a tota la família compta amb una nova activitat, un escape room familiar al Bici Lab Andorra, que proposa enigmes als participants amb la possibilitat de guanyar una bici. El Joc dels menairons continua sent un dels principals al·licients del Poblet de Nadal, que consistirà, com és habitual, a trobar els cinc menairons que s’amaguen per Andorra la Vella. Les pistes es podran recollir a l’oficina de Turisme de la plaça de la Rotonda o a la caseta d’informació del Mercat de Nadal.

Astrié va recordar que el Poblet de Nadal és “el gran esdeveniment de promoció turística i comercial, que vam crear l’any 2016”. Canturri va remarcar que és, també, un punt clau de trobada “per als ciutadans d’Andorra i per als turistes que ens visiten”. L’any 2022 el flux de persones a l’avinguda Meritxell va ser d’1,5 milions, es van atendre 12.000 persones a l’oficina de Turisme, es van fer 48.700 entrades a l’aparcament Prat de la Creu i es van enregistrar 349.737 pernoctacions a Andorra la Vella.

CLARET GUANYA EL CONCURS DE LES FONTS

Colors de muntanya, de l’andorrà Jordi Claret, ha estat la melodia guanyadora del concurs, impulsat pel comú d’Andorra la Vella, que tenia com a objectiu escollir el pròxim espectacle de les fonts de la Rotonda. El certamen estava dirigit a músics de nacionalitat andorrana o amb residència legal al país, tant professionals com no. La música es podrà escoltar durant els mesos d’hivern, des del 25 de novembre fins al mes de març. Astrié va explicar que la corporació va rebre 18 propostes de 14 artistes, totes d’una “elevada qualitat”.

tracking