TURISME DE MUNTANYA

Sostenibilitat i benestar al dotzè Congrés de neu, que acollirà Encamp

Tindrà lloc del 20 al 22 de març i comptarà amb més de vint ponents internacionals

Reunió prèvia al Congrés mundial de turisme de neu.COMÚ ENCAMP

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El comú d’Encamp va acollir ahir una reunió de treball amb la participació de Laura Mas, cònsol major d’Encamp, i de Jordi Torres, ministre de Turisme i Comerç, per avançar en la preparació i organització del Congrés de neu del 2024.

La sostenibilitat i el benestar seran dos elements claus dels debats de la dotzena edició del Congrés mundial de turisme de neu i muntanya, que aquest any introdueix per primer cop el terme benestar a la seva nomenclatura, convertint-se així en el Congrés mundial de turisme de neu, muntanya i benestar. Aquest esdeveniment tindrà lloc del 20 al 22 de març a Encamp i comptarà amb més de vint ponents internacionals, que exploraran les noves tendències del sector, posant el focus en l’oferta d’experiències sostenibles i de benestar.

En aquesta edició, en què s’espera la participació de més de 350 professionals del sector turístic, professionals de primer nivell i múltiples representants institucionals debatran, durant les dues jornades de treball (20 i 21 de març del 2024), sobre qüestions com la sostenibilitat com a eix pel desenvolupament del sector; la diversificació turística i els productes emergents del turisme del futur per respondre a les noves demandes dels viatgers, i la intel·ligència artificial aplicada al sector turístic, entre d’altres.

La cònsol major de la parròquia amfitriona d’aquesta edició va destacar la importància de tornar a rebre el congrés en un moment en què des del comú es treballa “intensament per diversificar l’economia, en inversions i accions que ajuden a impulsar el sector turístic. Encamp vol ser capdavantera en la modernització i l’embelliment de la parròquia i vol generar sinergies entre el sector públic i el privat per ajudar a un desenvolupament econòmic sostenible”.

Per la seva banda, Torres va recordar que les destinacions de muntanya han de disposar “d’una nova prospectiva i estratègia per innovar, diversificar i millorar la qualitat i competitivitat de l’oferta turística”. Per aquest motiu, es tractaran els efectes i els desafiaments generats pel canvi climàtic, la competència global i l’estacionalitat en àrees de muntanya, i com trobar solucions conjuntes per millorar la qualitat turística.

El Congrés mundial de turisme de neu i muntanya reunirà professionals de referència per debatre conjuntament models que es promouen a tot el món.

tracking