EL PROJECTE, BATEJAT COM A ICÒNIC, OBRIRÀ EL 2025

Conveni per facilitar l'accés i l'aigua al Cramea

El comú es compromet a condicionar l’accés al Cramea, mentre que el Govern n’executarà la pavimentació i la senyalització

Bonell, Mas i Mora, ahir en la signatura del conveni.COMÚ D'ENCAMP

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El comú d’Encampi el Govern van signar ahir un convenide col·laboracióamb referència a les actuacions entre les dues parts en relacióambl’accés i el subministramentd’aigua al Centre Residencial en Altura Mèdic Esportiu d’Andorra (Cramea), rebatejat recentment amb el nom d’Icònic,situat al cap del port d’Envalira.

En el conveni s’acorda que el comú d’Encamp licitii adjudiqui part de les obres de condicionament de l’accés al Cramea des del cap del port. Aquests treballs consistiran a efectuar les obres de drenatge de l’accés (vorals, pous de recollida d’aigua i tubs transversals, si fossin necessaris), i de rectificació de traçat si fos necessari. Obres que el comú ja va iniciarl’any passat i de les quals el Govern abonaràel cost un cop finalitzin.

D’una banda, el Govern executarà la pavimentació de l’accés al Cramea, la senyalització horitzontal i vertical, la col·locació de pals de neu i la instal·lació d’una barrera de seguretat en els indrets on sigui necessària. La realització d’aquestes obres està supeditada a l’aprovació del pressupost de l’exercici que correspongui. De l’altra, el comú garantirà el subministrament d’aigua potable que permeti el desenvolupament de la concessió administrativa del Cramea.

“Hem revisat les obligacions de les parts i hem signat un conveni perquè la gestió sigui més efectiva a llarg termini”, va explicar la cònsol major d’Encamp, Laura Mas. Al marge del conveni, el comú també aprofitarà per fer la inversió demillora del clavegueram en aquesta zona. La cònsol major va destacar: “Hem situat el Pas de la Casa com una destinació referent en entrenaments en alçada i clarament Icònic serà un salt endavant de gran importància per seguir en aquesta línia.”

Per part del Govern, la ministra de Cultura, Joventut i Esports, Mònica Bonell, va assegurar: “Tal com vam dir durantla presentació del projecte, estem convençuts que l’entorn és immillorable perquè els esportistes puguin complementar la pràctica i l’activitat esportiva amb la preparació física, aprofitant els beneficis que aporta l’entrenament en alçada.” A part d’això, la ministra també va voler subratllar en declaracions als mitjans que la fórmula de la concessió “ha permès implicar el sector privat en un projecte que és, i volem que sigui, de país, ja que Icònic permetrà situar Andorra com a referent mundial i europeu de l’entrenament esportiu d’aquest tipus”.

El president d’Univers Bomosai impulsor del projecte, TuriMora, també va ser present en la reunió i va firmarel convenicom a part assabentada.

L’Icònic obrià el 2025 com un espai amb una capacitat per acollir 180 persones en 86 habitacions individuals, dobles i triples. També disposarà de 1.200 metres quadrats d’entrenament, a més d’espais de recuperació i medicina i una sala commemorativa amb diferents elements de Sud Radio, que durant molts anys va emetre des de l’edifici del Cramea.

L'ACORD

1. EL COMÚ CONDICIONARÀ L’ACCÉS A L’ESPAI

El comú s’ha encarregat de les obres de drenatge de l’accés a l’Icònic. El Govern pagarà els treballs un cop hagin acabat, segons estableix el conveni signat ahir entre les parts.

2. LA CONNEXIÓ A LA XARXA, GARANTIDA

El comú garantirà el subministrament d’aigua potable a les instal·lacions del Cramea. La corporació ho aprofitarà per fer millores al clavegueram en aquesta zona de la parròquia.

3. EL GOVERN PAVIMENTARÀ EL CAMÍ

El Govern pavimentarà l’accés al Cramea i hi col·locarà la senyalització horitzontal i vertical i altres elements de seguretat. La realització de les obres està supeditada a l’aprovació del pressupost.

tracking