El comú de Sant Julià tanca el 2022 amb un superàvit de 2,2 milions
L’endeutament de la corporació puja a 8,5 milions, xifra que equival al 59% de la mitjana d’ingressos dels últims tres anys
El comú de Sant Julià de Lòria va aprovar ahir en sessió de consell la liquidació del pressupost per al 2022, que presenta un saldo positiu de poc més de 2,2 milions d’euros (concretament, 2.241.647,65 euros). Pel que fa als ingressos, van pujar a 25.319.409,38 euros, mentre que les despeses van situar-se en 23.077.761,73 euros. Aquestes xifres inclouen les societats Camprabassa, encarregada de la gestió de Naturland, l’escola bressol i Sasectur, la societat gestora de LAUesport.
L’import executat d’inversions durant l’exercici 2022 va ser de poc més de 3,3 milions d’euros (3.354.077,15 euros). Pel que fa a l’endeutament, al tancament de l’any passat era de 8,5 milions d’euros, xifra que equival al 59% de la mitjana d’ingressos dels darrers tres anys. El màxim endeutament permès per la llei als comuns és del 200% d’aquesta ràtio. En la sessió, la consellera de Finances, Maria Àngels Marfany, va remarcar que la corporació laurediana no va superar l’any passat l’objectiu, establert pel Tribunal de Comptes, de no superar el 160%.
PER FESTA MAJOR
D’altra banda, durant la sessió el cònsol major, Josep Majoral, va afirmar que la intenció del comú és inaugurar el nou Centre Cultural i de Congressos Lauredià per a la propera festa major. És a dir, l’últim cap de setmana de juliol. En el ple la majoria va proposar ampliar el contracte dels treballs de reconstrucció de l’equipament, destruït per un incendi fa just un any. L’ampliació aprovada ahir és de 479.536 euros. Les plantes -1 i -2 van tornar a acollir al setembre les activitats culturals extraescolars habituals, en què participen unes 300 persones. Ara el comú treballa en els projectes de rehabilitació de les plantes baixa, primera i segona, és a dir, del hall i els auditoris, així com en el de remodelació de la façana.
En la sessió, centrada sobretot en l’aprovació de tràmits administratius, la corporació va aprovar l’adjudicació a l’empresa Progec de la construcció d’un tram de voravia a la carretera de la Rabassa, a la zona de Faucellers. El pressupost destinat a l’obra és de 232.604 euros, mentre que el termini de finalització dels treballs és de 70 dies naturals, va detallar el conseller d’Urbanisme, Carles Pereira.
Al final de la sessió el cònsol major va prendre la paraula per respondre a les preguntes presentades pels consellers de Desperta Laurèdia. La primera feia referència al cost i justificació dels butlletins informatius trimestrals que el comú envia a les cases de la parròquia. Majoral va detallar que la corporació ha repartit 2.700 exemplars del butlletí, només als majors de 60 anys, i que el projecte ha tingut un cost total d’uns 4.000 euros. Hi ha un grup de població, va afegir el màxim responsable del comú, que prefereix rebre les novetats en paper.
La minoria també va demanar informació sobre l’equipament en mal estat del LAUesport, com ara la cadira que permet accedir a la piscina a les persones amb mobilitat reduïda. Majoral va detallar que el giny costa 6.000 euros i que arribarà d’aquí a dos mesos.
ELS TREBALLADORS, OBLIGATS A TENIR ACTIVITAT EL GPS
La minoria va preguntar a Majoral per què els treballadors del comú estan obligats a mantenir sempre activat el GPS del mòbil de la feina. El cònsol major va defensar la mesura i va argumentar que la raó “no és altra” que la protecció de dades. En cas de pèrdua de l’aparell, va recordar, les dades només poden destruir-se si el GPS està activat. En la sessió també van aprovar-se suplements de crèdit i crèdits extraordinaris per finançar projectes com la compra de llibres per a la biblioteca.