reportatge

Ple per escoltar la nova banda sonora

‘Colors de muntanya’, de l’andorrà Jordi Claret, el nou espectacle de les fonts de la Rotonda, és una peça que evoca els pics i les valls del Principat i que busca sorprendre l’espectador

Ple per escoltar la nova banda sonoraTONY LARA / COMÚ ALV

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Prop de 400 persones es van reunir al voltant de la plaça de la Rotonda per gaudir del nou espectacle de llums. Tot i el fred que castigava els assistents, l’expectació era màxima, i aprofitant el cap de setmana i les compres del Black Friday, moltes famílies van voler tancar el dia amb la simfonia de llums i música. Algunes persones, les més previsores, van arribar mitja hora abans de l’inici de l’exhibició per assegurar-se un lloc privilegiat per veure la creació de Jordi Claret, el músic andorrà encarregat de crear la nova banda sonora de les Fonts.

Colors de Muntanya, aquest va ser el títol que Claret va donar a la seva creació i que, segons va apuntar ell mateix, “defineix molt bé el que es veurà” a la plaça de la Rotonda. Claret va explicar la peça com una creació amb “moltes textures, molts colors i molts pujar i baixar”, que va ser pensada especialment per a l’ocasió. Per fer-la, el músic andorrà va apuntar que ell venia del món dels concerts, però per crear aquesta simfonia va voler centrar-se en la part de l’espectacle per oferir a tots els visitants una experiència amb “sorpreses, música i colors” que mantingui a tothom amb la vista clavada al riu durant els 4 minuts i 28 segons que dura la peça. Temps durant el qual es va poder veure com l’aigua de les fonts ballava al ritme de la música i on tots els elements es fusionaven per crear una experiència amb moments d’eufòria i moments de tranquil·litat, tal com Claret va avançar.

En acabar, tot i el fred, van ser centenars de persones les que van treure les mans de la butxaca per aplaudir el nou espectacle que se suma a l’oferta turística del país per la campanya de Nadal. Precisament d’aquestes festivitats va parlar el cònsol major, David Astrié, que va qualificar d’èxit l’afluència de públic a l’espectacle i va apuntar que aquest atractiu se suma a “l’experiència de compra que es va generar arran de fer l’avinguda Meritxell de vianants”. El cònsol també va valorar positivament el nombre de turistes que han visitat el Principat aquests dies, en part aprofitant el Black Friday, i en part per les propostes del comú com el poblet de Nadal, que Astrié va definir com “un reclam turístic important des de fa 8 anys”.

Sobre l’espectacle, Astrié va definir-lo com una peça amb “moltes referències a bandes sonores de pel·lícules nadalenques i que, en conjunt amb les fonts i les llums, quedarà molt bé” i va afegir que la creació de Claret “serà una atracció turística, com ho és el Poblet”, va aventurar el cònsol.

D’altra banda, l’espectacle de música i llums es veurà complementat amb una segona sessió que anirà musicada per la banda britànica Coldplay i el seu gran èxit Viva la vida. Ambdós espectacles es podran gaudir tots els divendres, dissabtes i festius des d’ahir fins al pròxim mes de març a dos quarts de nou vespre de la creació de Claret i, seguidament, del segon espectacle, que es va estrenar el passat 15 de setembre.

El públic gaudint de l'espectacle.

tracking