Alcobé vol potenciar el sector primari i l'energia verda a Canillo

Entre les propostes hi ha projectat un centre residencial per a persones grans

Presentació candidatura Demòcrates + Independents de CanilloDA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Jordi Alcobé i Marc Casal, número 1 i 2 de la llista de Demòcrates + Independents de Canillo, van presentar ahir almatí alguns delseixos i propostesque volen impulsar per a la parròquia els propers anys, en el marc de lesEleccions Generals del 17 de desembre. Són projectes, com ha destacat Alcobé, que giren al voltant delterritori i la sostenibilitat mediambiental, de la gent gran, de l’embelliment dels pobles i del sector agrícola i ramader.

Pel que fa al vincle amb el territori i la sostenibilitat, Casal ha detallat el projecte d’unaplanta de biomassa a Canillo que abasti d’energia verda tots els edificis públics(l’edifici Perecaus, l’actual Casa Comuna i l’antiga Casa Comuna, el nou Centre de Salut i l’Oficina de Turisme) i, en una segona fase, també deprivats. Casal ha recordat que Canillo inverteix150.000 euros anuals en la neteja de boscos, i que els recursos que se n’extreuen serien utilitzats en una novaplanta d’assecatge i estellatge a Incles. A partir d’aquí, “la biomassa obtinguda s’utilitzaria en una central de calor, al Perecaus, per abastir tots els edificis comunals”. El número 2 ha detallat que, amb els recursos que s’extreuen anualment de la neteja de boscos, s’arribaria a les1.000 tones de biomassa, “que és el que necessitem per abastir aquests edificis durant l’hivern”.

Pel que fa al segon projecte, se centra en accions perpotenciar i ajudar el sector agrícola i ramaderde la parròquia. Per exemple, va avançarAlcobé, habilitant la planta baixa de Cal Federico (edifici recentment adquirit pel comú) per posar-hi unpunt de venda de productes locals de Canillo.

Amb relació al tercer projecte, Casal va parlarde donar continuïtat al’embelliment dels cascs anticsdels pobles de la parròquia, dut a terme aquest mandat. Es continuarà amb la fase 2 i 3 del casc antic deSoldeu-que inclou tambéla separativa d’aigües-, l’embelliment delTarteri la fase 3 i 4 deCanillo, amb la voluntat de tenir “els nuclis antics en un estat òptim de conservació i que siguin un espai agradable pels ciutadans i turistes”. També es vol embellir laCarretera General 2 a l’altura de Canillo i Soldeu, que són “lesdues portes d’entradaa la parròquia”.

Finalment, i pel que fa al quart projecte, la candidatura de Demòcrates projecta “uncentre residencial per a persones grans, perquè aquelles que ja no poden viure a casa puguinquedar-se a Canillofins al final de la seva vida, i no hagin de marxar”, ha informat Alcobé. Aquest edifici també es preveu que centralitzi tots elsserveis comunals i assistencials per a les persones grans.

tracking