El comú aprova l'informe vinculant del parc eòlic del pic del Maià

El comú aprova l'informe vinculant del parc eòlic del pic del Maià

La corporació condiciona l’acord al desenvolupament de les pistes d’esquí

Sessió de consell de comú d'ahir.COMÚ D'ENCAMP

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El comú d’Encamp va aprovar ahir a la tarda en sessió de consell l’informe vinculant i favorable sobre el parc eòlic projectat per FEDA al pic del Maià. La cònsol major, Laura Mas, va apuntar que el text condiciona el suport d’Encamp al projecte a la “convivència” de la infraestructura amb el desenvolupament de la nova concessió a Saetde de les pistes d’esquí de Pas de la Casa-Grau Roig i amb l’activitat a l’abocador de terres ja existent.

El comú també demana al Govern que desafecti una zona del Maià i afecti una zona complementària de terreny a la Llosada. La corporació, a més, es reserva el dret de gravar l’activitat de generació d’energia. “Les instal·lacions d’energia eòlica previstes són una bona notícia per a la transformació energètica que ha de fer el país”, va afirmar la cònsol major.

El conseller del grup del PS+Independents David Ríos, per la seva part, va lamentar que la central contribuirà a augmentar l’impacte negatiu a la zona, on Saetde també projecta construir un restaurant panoràmic.

En el marc del consell de comú va informar-se, per part de la consellera major i responsable de Finances, Josefina Rodríguez, de l’estat d’execució pressupostària del tercer trimestre. La consellera va destacar que el resultat provisional del tercer trimestre és de 3,9 milions d’euros de superàvit. Així mateix, va informar que la ràtio d’endeutament se situa en el 62,36%.

Pel que fa a les societats de les quals el comú és accionista majoritari, la consellera va remarcar que el Funicamp presenta un resultat negatiu de 827.390 euros, Sercensa un resultat positiu de 310.070, i Gasopas un de positiu de 3.134.578 euros.

Tot i que en els propers mesos es preveu l’adaptació dels estatuts de Saetde i la fórmula de nomenament de representats serà diferent, el mandat dels representants actuals finalitza i d’acord amb els estatuts encara vigents cal renovar o nomenar nous representats. La majoria va nomenar Olga Maria Alves da Cunha, Ramon Jordana Pagés i David Mas Barrionuevo, i, la minoria, Sònia Ferrera Cordero.

OBRES AL TALÚS DE SANT ROMÀ

En la sessió va aprovar-se l’adjudicació dels treballs d’estabilització del talús de Sant Romà de les Bons. Les obres, d’un cost total de 450.130,98 euros, són necessàries per reforçar la zona i evitar que hi hagi més despreniments en el futur. Un altre dels punts aprovats va ser un suplement de crèdit de 107.200 euros, que es destinarà a refer voravies. Totes dues inversions es finançaran amb romanent de tresoreria.

tracking