reportatge

Arrenca un nadal ple d'activitats

El país dona la benvinguda al Nadal amb les tradicionals fires de Santa Llúcia i l’obertura dels llums. Durant tot el cap de setmana hi haurà propostes de lleure per a totes les edats.

Arrenca un nadal ple d'activitatsFernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Sant Julià de Lòria va donar ahir a la tarda la benvinguda al Nadal amb l’obertura de la Fira de Santa Llúcia, que aquest any arriba a la 39a edició. Fins a dissabte 9 de desembre vinent la plaça de la Germandat, centre neuràlgic de la fira, s’omplirà d’activitats culturals per a totes les edats. Com l’any passat, hi haurà una vintena de parades de productes alimentaris i d’artesania.

Avui la fira obrirà a les deu del matí i tancarà a les vuit del vespre. Hi haurà propostes per a tothom: a les onze del matí, contacontes en francès per a nens a partir de cinc anys a la biblioteca comunal universitària. A partir de les onze i fins a la una de la tarda, un taller d’estampació de Nadales, adreçat a joves a partir de 12 anys i a adults. A les dotze del migdia, a l’aparcament de Reig Patrimonia, hi haurà un vermut amenitzat per la Colla Laurediana i un concert a càrrec de Christmas Quartet, un conjunt vocal a capella amb un repertori nadalenc. Avui a dos quarts de vuit de la tarda tampoc faltarà la tradicional missa jove a l’església de Sant Julià i Sant Germà de Lòria. A l’aparcament de Reig Patrimonia, que es transformarà en un espai chill-out, la festa continuarà fins a la mitjanit.

Paral·lelament, ahir a la tarda Encamp i el Pas de la Casa van encendreels llums de Nadal de forma simultània acompanyats d’actuacions musicalsi el repartiment de xocolata calenta i coca per a tots els assistents en ambdues viles.

A Encamp, l’encesa va tenir lloca la plaça dels Arínsolsi va comptar amb l’actuació del Cor Rock d’Andorrad’adults, mentre que al Pas de la Casa es va fera l’església de Sant Pere i va acollir l’actuació del Cor Rock d’Andorrainfantil i juvenil.

El període d’advent, previ a les festes de Nadal, la parròquia oferirà diferents activitats i actes per a tots els públics. Una d’ellesserà el mercat de Santa Llúcia, que tindrà lloc aquest cap de setmana a la plaça de Sant Miquel d’Encamp. En aquest espai hi haurà diverses parades d’artesania i de temàtica nadalenca.Els estands obriran de dos quarts d’onze del matí a set de la tarda.

A més, els dos dies hi haurà actuacionsa la plaça. Avui a dos quarts de cinc de la tarda hihaurà una actuació de teatre musical a càrrec deDansa BroadwayEscola de Teatre Musical i del Club Esportiu Andorrà de Dansa i Fitness.Demà hi haurà l’actuació de Noa Ashtii AlysParamà a dos quarts d’una de la tarda.

CONTEMPLAR EL CEL

L’acte inaugural de l’Estelàrium, la proposta estrella del comú de la Massana per al Nadal, va ajornar-se ahir a causa de les condicions meteorològiques, ja que consisteix en un recorregut amb espelmes a càrrec dels infants, joves i gent gran. Tant aquest acte d’encesa de llums com els focs artificials es traslladen a dilluns a les sis de la tarda.

Això sí, durant tot el cap de setmana es mantindran els tres estands gastronòmics i també totes les activitats previstes, com el concert de Lluís Cartes i Oriol Vilella (dissabte a les set de la tarda), el tradicional espectacle en anglès Pantomime o el vermut musical amb discjòqueis del país (diumenge a les dotze del migdia).

D’altra banda, el Planetarium Go va donar el tret de sortida ahir amb projeccions continuades de pel·lícules sobre el cosmos. Es tracta d’una experiència immersiva, ja que a través d’una gran pantalla esfèrica es convida l’espectador a fer un viatge a través de l’espai. El planetari tindrà una programació continuada fins al 14 de gener i, a més, es faran passis especials el 20 i 21 de gener.

inauguració de la Fira de Santa Llúcia de Sant Julià.

tracking