Els desallotjats per les esquerdes no tornaran a casa fins al febrer

Les persones reubicades en altres habitatges continuaran reallotjades durant aquest Nadal

Una de les veïnes de l'edifici que va ser reubicada.Fernando Galindo

detail.info.publicated
Roger Saladrigues

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Les persones reallotjades en altres habitatges per l’afectació d’unes esquerdes a dos edificis de l’avinguda Santa Coloma d’Andorra la Vella estaran com a mínim fins a final del mes de gener ubicats en altres pisos. Així ho va dir ahir David Astrié, cònsol major, en el consell de comú. La tornada de les famílies a les seves llars dependrà de les propietats dels edificis, quan emprenguin els treballs que els han requerit, que són de reforç estructural. Un cop estiguin acabades les obres, les famílies reubicades podran tornar a casa.

Ara mateix s’està treballant amb els tècnics en un acord de repartir responsabilitats sobre l’origen de les afectacions, ja que sembla que hi ha una “corresponsabilitat compartida, però encara no hi ha elements suficientment precisos per concretar-ho”, va afirmar Astrié. La setmana que ve hi ha una reunió en què es preveu determinar quins seran els repartiments de les parts. Un cop hi hagi acord, els propietaris haurien d’iniciar les obres. Astrié va comentar que li consta que aquests tenen ja els projectes per fer les reparacions. Un cop es plasmi l’acord, els propietaris “tiraran endavant els projectes d’execució conforme el projecte de què es disposa”, va narrar el cònsol. Entre les famílies afectades, quatre viuen a l’edifici Jovial, un projecte d’habitatge destinat a l’emancipació dels joves, i les altres vuit en diferents indrets de la parròquia.

L’oposició es va preocupar per les persones allotjades i també va preguntar per si s’havien buscat altres alternatives per als residents que actualment hi ha al Jovial, perquè “hi ha 80 joves que han demanat sol·licitud, tenint en compte la situació de l’habitatge a Andorra”, va comentar Dolors Carmona, consellera a la minoria. Des de l’equip de govern es va respondre que s’havia fet, però l’oposició davant de la premsa va declarar que s’havien “d’accelerar aquests tràmits” per poder donar resposta a la necessitat dels joves que es volen emancipar i no ho poden fer.

A la sessió comunal es va esmentar que s’instal·laran càmeres de videovigilància als ascensors públics per evitar actes incívics. La corporació s’ha trobat bretolades constants en aquests espais. L’últim cas es va produir en els elevadors del vestíbul del Centre de Congressos, quan aquests eren pràcticament nous. Ara s’hauran de canviar els panells danyats. Alhora, oposició i govern comunal van aprovar per unanimitat un suplement de crèdit per reformar un local del carrer de la Vall per ubicar-hi una oficina d’informació turística. El comú havia calculat que les obres dels 45 metres quadrats rondarien els 60.000 euros, però l’empresa que s’encarregarà de les tasques ho farà per 78.000. El suplement és de 10.000 euros provinents de la partida de cementiris.

tracking