Infraestructures

La Massana adjudica per 4,66 milions el primer tram del vial

Els treballs des de la Serra de l'Honor començaran a principis del 2024

Simulació del primer tram del vial de la MassanaComú

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El consell de comú de la Massana ha adjudicat per 4.669.260 euros aquest matí les obres del primer tram del vial cap a Ordino, que va des de la Serra de l'Honor fins a la zona de la Cabanota, segons informa la corporació. La primera part de la desviació és d'uns 610 metres amb un cost total estimat d'uns 9 milions, que assumeixen entre el comú i el Govern. La part comunal s'han encarregat a l'UTE formada per Cevalls i Copsa, i el control de qualitat de l'obra el farà Pirineu Inspecció i Control per 135.913 euros.

El comú informa que els treballs començaran a principis del 2024 quan l'executiu hagi adjudicat la seva part de l'obra, amb la previsió d'anar construint per fases fins acabar el vial el 2027. La cònsol major, Olga Molné, ha destacat en la sessió d'aquest matí que les dues administracions han treballar de manera conjunta per reformular el projecte inicial "que era inviable econòmicament, i han tingut el suport dels propietaris que s'han avingut a signar els diferents convenis de cessió de terreny", segons recull un comunicat. Molné ha manifestat que "ens hem de felicitar per la feina feta ja que aquest vial serà vital per al futur de la parròquia".

Els consellers massanencs han aprovat a més la construcció "amb caràcter d'emergència" d'un nou dipòsit a Pal que s'abastirà de captació ja existent de la Gabatxa, per un import de 179.311 euros a l'empresa Treballs Públics Comesa, i també de la connexió entre la xarxa de Pal i la d'Arinsal. Aquesta unió es fa "per permetre una transvasament d'aigua directe en cas de necessitat", indica el comú, i els treballs costaran 650.572 euros i la farà Treballs Públics Unitas. La corporació destaca que aquestes dues actuacions serviran per "reforçar la xarxa d'aigua potable i evitar riscos en cas d'un nou episodi de sequera".

El comú ha tirat endavant a més l'ampliació de l'edifici de la Serradora per tenir més espai d'emmagatzematge i poder guardar el material que fins ara estava als blocs de Ribasol que ha comprat el Govern per fer pisos de lloguer assequible. La millora costarà 161.592 euros i ha estat adjudicada a Construccions Souto.

Traçat del vial a partir de la Serra de l'Honor

tracking