Ensisa tanca la temporada amb un benefici de 2,2 milions

Durant la campanya d’hivern van assolir-se rècords històrics en facturació als restaurants i a l’escola d’esquí de Soldeu-el Tarter

Dos esquiadors en una de les pistes d'esquí d'Ensisa.Fernando Galindo

Publicat per

Creat:

Actualitzat:

Grandvalira Ensisa va tancar la temporada 2022-2023 amb uns beneficis que s’enfilen fins a 2,2 milions d’euros. Si bé des del punt de vista comptable els comptes reflecteixen uns resultats de 8,6 milions d’euros, cal descomptar-hi l’adquisició, per part de la societat Ensisa Patrimonis, de dos terrenys que pertanyien a aquesta societat.

Tot i que la campanya passada va estar marcada per la manca de precipitacions en forma de neu, el ritme de venda de forfets va ser positiu, i van assolir-se rècords històrics en facturació a les unitats de negoci de restauració i a l’escola d’esquí del domini canillenc. En concret, Ensisa va destacar la forta activitat generada en els establiments de restauració propietat de l’empresa, que ha aconseguit multiplicar els ingressos per tres en els últims anys.

D’altra banda, cal destacar que el sobrecost del lloguer de l’habitatge per garantir l’estada als temporers i l’increment del 50% de les tarifes elèctriques són alguns dels aspectes que van fer elevar les despeses totals d’Ensisa respecte de la temporada anterior.

Pel que fa al hòlding Setap365, integrat pels dominis esquiables de Soldeu-el Tarter i Pal Arinsal, va tancar la temporada amb uns ingressos de prop de 76,5 milions d’euros i unes pèrdues, consolidats els comptes, d’1,2 milions d’euros. No obstant això, si no es comptabilitzessin algunes amortitzacions fruit de la integració d’EMAP i Ensisa, no s’haurien generat pèrdues, van destacar fonts del comú de Canillo.

El procés d’integració de les societats a Setap365, en marxa des de la fundació de l’empresa l’hivern del 2021, ja s’ha completat pel que fa a les fases d’integració del negoci, l’impacte financer, la transició de la plantilla, la cultura i canvi i comunicació.

Durant la sessió de consell de comú celebrada ahir al migdia, va aprovar-se l’autorització als cònsols de Canillo per donar el vistiplau en junta d’accionistes de Setap365 a l’ampliació de capital corresponent a la recompra de les accions preferents d’EMAP. En concret, el comú de la Massana ampliarà la participació en gairebé dos punts percentuals (1,99%), xifra que equival a un valor de 2,9 milions d’euros. Aquest increment haurà de permetre que la corporació massanenca passi a tenir del 19,96% al 21,95% de les accions dintre del hòlding Setap365.

Finalment, un altre punt que també caldrà aprovar en aquesta propera junta d’accionistes serà l’entrada al capital de Setap365 dels accionaris minoritaris de la societat Ensisa. Per fer-ho, es transferiran les accions dels petits propietaris de l’empresa canillenca a la societat mare. No serà fins que hagin estat enllestides aquestes dues actuacions que Setap365 podrà modificar el pacte de socis i els estatuts de les dues societats.

AJUSTAMENT DE PREUS I A L'IPC

Durant la sessió de consell de comú d’ahir també van aprovar-se les ordinacions de preus públics per a l’exercici del 2024, així com la normativa de tributs per al mateix període. La corporació ha incrementat algunes de les tarifes comunals en el 5%, un percentatge que s’ajusta a la previsió d’augment de la inflació. El d’ahir va ser l’últim consell de comú abans de la sessió en què es farà el traspàs de poders al proper equip de la corporació, que és previst que se celebri la setmana que ve.

tracking