ORDINO

Coma es mostra oberta a canviar el POUP sense alterar la filosofia del text

El cònsol sortint, Josep Àngel Mortés, admet sorpresa per la reacció dels propietaris, tot i que esperava que hi hauria al·legacions

Coma durant la presentació del POUP.Fernando Galindo

Publicat per

Creat:

Actualitzat:

El consell de comú d’Ordino d’ahir va ocórrer sense incidències i sense la presència del conseller de la minoria, Enric Dolsa. El tema principal va ser el que es va tractar fora de l’ordre del dia, que va ser la demanda dels propietaris de terres i les seves queixes sobre el POUP. La cònsol electa, Maria del Mar Coma, es va mostrar comprensiva amb els neguits dels propietaris que alguns terrenys passin a perdre tot el valor amb la revisió del POUP.

D’altra banda, Coma va lamentar que el pla d’urbanisme es posés a exposició pública en un moment de canvi de mandat, tot i que en un principi van votar-hi a favor perquè “la majoria de comú volia fer-ho”. També va afegir que estan treballant per trobar modificacions justificades que es puguin acceptar dins de la ideologia del POUP, i va reiterar que el pla d’urbanisme s’ha de conservar per “no tornar enrere” i permetre l’especulació.

En un to similar, el cònsol sortint, Josep Àngel Mortés, va manifestar que els propietaris tenen dret a defensar els seus interessos, però el pla es va aprovar per majoria absoluta i per la necessitat de protegir el medi ambient i el projecte de parròquia que vol la ciutadania. Per tant, no veuria bé que es fessin modificacions que alteressin la filosofia del text.

Sobre l’informe jurídic que alguns propietaris volen presentar per tirar enrere el pla d’urbanisme per ser inconstitucional, Mortés va defensar que respecten “el dret a la propietat que recull la Constitució, però la construcció no és un dret”, i que és un tema que regulen els comuns a través dels plans d’urbanisme, va asseverar Mortés.

Per la seva banda, la consellera de Movem Ordino Bàrbara Pàmies també va afegir que espera que “no es variï substancialment el pla d’urbanisme”. A més, Pàmies va remarcar que els acords als quals s’arriba al consell “s’han d’acceptar igual que els resultats de les eleccions”, i que molts dels propietaris ja han estat edificant i tenen altres terrenys on poden construir, per tant, no veu “la preocupació per part seva”, va acabar Pàmies.

AIGUA 100% COMUNAL

El consell de comú va servir per donar el vistiplau a la dissolució de la Mancomunitat del comú i dels quarts d’Ordino perquè la gestió de l’aigua passi a ser el cent per cent comunal. Una vegada es disposi de tots els acords, la dissolució serà efectiva. A més, en el cas que part de la gestió passés a ser parapública o privada, el quart passaria a rebre un percentatge.

tracking