INTERPARROQUIAL

Només un terç dels càrrecs electes repeteixen mandat

La parròquia on hi ha més consellers reelegits és Ordino, amb cinc de deu representants que tornaran a seure al ple

Encamp és un dels comuns que renoven menys consellers.Comú d'Encamp

Publicat per

Creat:

Actualitzat:

Només un terç dels càrrecs electes comunals el 2019 repetiran mandat. En xifres exactes, són 27 consellers, d’un total de 80, els que tornaran al comú, el 33,75% en termes percentuals, segons els càlculs fets pel Diari a partir de les estadístiques electorals, disponibles al web eleccions.ad.

La parròquia on han estat reelegits més consellers és Ordino, amb la meitat del ple. Hi tornaran, per part de la majoria i dins del grup d’Acció Comunal d’Ordino, Demòcrates, Progressistes-SDP i independents, Maria del Mar Coma, Eduard Betriu, Jordi Serracanta i Maria Cristina Montolio. En aquest darrer mandat Coma i Betriu han assumit les funcions de consellers de Finances i Pressupost i Agricultura, Medi Ambient i Sostenibilitat, respectivament. Ara seran els cònsols major i menor. Per part de la minoria, l’únic que repeteix és Enric Dolsa, fins ara únic conseller de X’Ordino i reelegit pel grup d’Units per Ordino.

No marxem de la vall del nord. La segona parròquia on hi ha més repetidors és la Massana, amb cinc de dotze. Hi tornen, per la majoria i dins del grup de Ciutadans Compromesos, Demòcrates i independents, Eva Sansa, Marc Jové, Kevin Poulet i Alèxia Verdaguer. Sansa, cònsol menor des del desembre del 2019, prendrà el relleu d’Olga Molné al capdavant del comú. Guillem Forné, fins ara integrat en la majoria en els últims quatre anys com a conseller de Cultura, Igualtat i Participació Ciutadana, seurà a partir d’ara a les butaques de la minoria.

La mitjana de càrrecs electes reelegits també és la que es repeteix en més parròquies. Trobem la proporció d’un terç a Encamp, Sant Julià de Lòria i Escaldes-Engordany. En la primera els noms que ja van ser escollits el 2019 són Laura Mas, Xavier Fernández, Nino Marot i Andreu Riba, tots de la majoria, és a dir, del grup Units per al progrés, Demòcrates i independents. Mas tornarà a ser cònsol major, mentre que Fernández s’estrenarà en el càrrec de cònsol menor després d’haver estat conseller d’Aparcaments i Via Pública.

A Sant Julià de Lòria, els càrrecs reelegits són, per part de la majoria i dins del grup de Desperta Laurèdia, Cerni Cairat i Sofia Cortesao. A la minoria en els últims quatre anys, en el mandat que està a punt de començar seran cònsol major i cònsol menor. Josep Majoral i Mireia Codina, fins ara cònsols, integraran la minoria, dins de la llista d’Unió Laurediana, Demòcrates, Acció i independents.

A Escaldes-Engordany, els quatre càrrecs electes que hi tornen són de la majoria, és a dir, el grup de Consens. Els repetidors són els cònsols, Rosa Gili i Quim Dolsa, Magda Mata i Valentí Closa.

Els consells de comú on hi ha més renovació són Andorra la Vella i Canillo. A la capital Sergi González, fins ara conseller de la minoria pel Partit Socialdemòcrata i independents, serà el cònsol major per Enclar, mentre que a la minoria hi haurà David Astrié i Miquel Canturri, cònsols major i menor en el darrer tram de mandat. A Canillo repeteixen Marc Casal, que torna a ser cònsol menor, i Miquel Casal.

tracking