AMPLIACIÓ DE CAPITAL

El comú de la Massana amplia la participació a SETAP fins al 22%

Molné recorda que la corporació pot arribar a ser la propietària del 30% de les accions de la societat hòlding

Molné, en un acte de SETAP 365.Fernando Galindo

Publicat per

Creat:

Actualitzat:

Tal com estava previst en el pacte de socis, la societat SETAP 365, integrada per EMAP i Ensisa, portarà a terme una operació d’ampliació de capital gràcies a la qual el comú de la Massana n’ampliarà la participació, que passarà del 19,96% al 21,95%. En aquest procediment de capitalització de participacions preferents, el comú de la Massana aportarà les preferents a SETAP via ampliació de capital mitjançant la subscripció de 26.161 noves accions per un valor de 2.923.0000 euros (dels quals 26.161 euros corresponen a l’ampliació del capital social i, 2.896.839 euros, a la prima d’emissió), equivalents a gairebé el 2% del capital social de la societat SETAP 365.

Aquesta ampliació va lligada al procés d’adquisició de participacions preferents d’EMAP a les entitats bancàries, subscrita el 2019, i que es completarà el 2026, moment en què el comú de la Massana arribarà a tenir el 25,73% de Setap-365. La cònsol major, Olga Molné, va recordar que el comú pot arribar a tenir el 30% de la societat, tal com es va acordar en el pacte inicial, per tal de tenir una paritat dins de SETAP 365.

El ple del consell va donar llum verd a les cònsols per signar aquesta operació dins la junta general extraordinària de SETAP 365, en la qual també s’aprovarà la integració dels accionistes minoritaris d’ENSISA.

En la sessió també va aprovar-se el conveni de cessió urbanística anticipada entre el Govern, el comú i el quart de la Massana per portar a terme el projecte d’eixamplament de la CG-4, entre la Massana i Erts. A més, el ple va votar a favor de signar els convenis per a la cessió anticipada de vialitat del projecte de la desviació.

D’altra banda, el comú va aprovar l’ordinació del codi de conducta i bones pràctiques dels cònsols i consellers, que defineix clarament els conflictes d’interessos i atorga transparència i confiança en el desenvolupament dels càrrecs. En la mateixa sessió va aprovar el reglament intern de protocol, cerimonial i d’honors i distincions atorgats en l’àmbit comunal. Es tracta de regularitzar i estandarditzar la utilització dels signes distintius i els procediments protocol·laris, com per exemple la vestimenta dels cònsols i consellers, la rebuda d’autoritats o l’atribució del títol de ciutadà d’honor.

Finalment, el conseller de Finances, Jordi Areny, ha presentat la memòria explicativa de la liquidació provisional de comptes a 30 de setembre del 2023, que se situa al 52% del previst pel que fa a la despesa i al 95% pel que fa als ingressos. El resultat pressupostari provisional és de 3,2 milions d’euros.

LES PLAQUES SOLARS HAURAN DE SER DE COLOR NEGRE

Pel que fa a temes de serveis públics, el ple del consell va aprovar modificacions en dos articles del Pla d’Urbanisme per definir que totes les plaques solars que s’instal·lin tant a cobertes com a solars o fiques han de ser de color negre. La proposta té l’objectiu d’harmonitzar visualment aquestes estructures perquè s’integrin en el teixit urbà de la parròquia.

D’altra banda, la normativa aprovada en la sessió d’ahir també preveu que les bombes de calor no es puguin instal·lar de forma vista, si no és que estan camuflades per elements propis de l’edifici o altres accessoris embellidors, que hauran de ser valorats i aprovats pel comú.

tracking