Encamp

El Parc de l'Ossa obrirà al gener

La voluntat de l’anterior majoria comunal era inaugurar una part de l’equipament al públic abans de les eleccions

El Parc de l'Ossa obrirà al generFernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El parc de l’Ossa s’inaugurarà “entre finals de gener i principis de febrer” amb tots els espais ja acabats, segons va confirmar aquesta setmana al Diari la cònsol major d’Encamp, Laura Mas. La voluntat de l’anterior majoria comunal era obrir una part de l’equipament al públic abans de les eleccions del 17 de desembre. Com que no es va poder enllestir a temps, finalment el comú va decidir que valia més esperar-se i inaugurar el parc “amb tot acabat”, va detallar Mas.

La primera pedra del parc, d’uns 10.000 metres quadrats de zona verda urbana, es va posar el març del 2022. Si l’equipament, tal com afirma Mas, efectivament s’inaugura d’aquí a un mes, les obres s’hauran allargat gairebé dos anys. Un període que s’ajusta al termini d’execució de les obres establert en el contracte d’adjudicació amb la constructora, d’un total de 21 mesos. Els espais del parc que encara no s’han acabat de construir són els edificis de serveis integrats. És a dir, el bar-restaurant, i els locals per al llaç d’animació, l’àrea de Jovent del comú i la seu del servei de circulació comunal. Una part de l’aparcament soterrat del parc, d’una vuitantena de places, també està per acabar. La cònsol major està convençuda que els treballs hauran conclòs d’aquí a unes quatre setmanes.

El parc de l’Ossa és, sens dubte, un dels grans projectes del consolat de Mas. L’equipament tindrà un cost total per a les arques comunals d’uns 8,5 milions d’euros. Segons va assegurar Mas en l’última entrevista concedida a aquesta publicació, just abans de les eleccions, els treballs no han tingut sobrecostos, més enllà del 20% d’increment de preu que es preveu en qualsevol obra. La xifra d’adjudicació dels treballs inclou la construcció dels edificis de serveis, de l’aparcament soterrat i del vial que travessa el parc, la instal·lació dels jocs infantils i juvenils i l’adequació i vegetació de l’espai.

VEGETACIÓ

L’equipament tindrà una zona de jocs infantils amb elements inclusius i accessibles, un parc per a patinets, monopatins i bicicletes i una gran esplanada per a diverses franges d’edat. La fusta, mínimament tractada, és l’element principal de construcció dels jocs. També s’han utilitzat materials com el cautxú, la gespa i, al mikado, l’escorça natural com a sistemes de protecció del terra del parc. La figura icònica de l’ossa, dissenyada expressament per a l’equipament, donarà la benvinguda als visitants i, a més, contindrà diversos jocs a l’interior, com ara escales i tobogans.

Un altre dels aspectes més destacats del parc és la importància que dona a la biodiversitat. S’hi han plantat una cinquantena d’arbres, 9.000 arbustos i 2.500 plantes aquàtiques, totes espècies autòctones, perfectament adaptades al territori.

EL PROJECTE

1 La inauguració de l'equipament, d'aquí a un mes

El parc de l’Ossa s’inaugurarà a finals de gener o a principis de febrer. El comú volia fer-ho abans de les eleccions, però s’ha esperat a tenir-ho tot acabat.

2 Els edificis de serveis, encara per enllestir

Els edificis de serveis de l’equipament, incloent-hi el bar-restaurant, encara s’han d’enllestir. Tampoc s’ha acabat de construir l’aparcament soterrat.

3 Més de 10.000 metres quadrats de superfície

El parc tindrà uns 10.000 metres quadrats de zona verda al centre de la parròquia. Les obres van començar el març del 2022 i s’hauran allargat uns dos anys.

L'ossa, figura icònica del parc.

tracking