Tradicions

Les cavalcades reials ompliran els carrers de totes les parròquies aquesta tarda

La majoria de rues de Ses Majestats començaran a les sis de la tarda i recorreran el centre de cada parròquia

Cavalcada conjunta de l'any passat.COMÚ D'ANDORRA LA VELLA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els Reis d’Orient tornaran aquesta tarda als carrers del Principat. La primera parròquia on arribaran serà la Massana. A les cinc, al Prat Gran, començarà la cavalcada, que passarà per l’avinguda Sant Antoni, l’avinguda del Través i les Fontetes. En aquesta plaça seran rebuts pels cònsols, Eva Sansa i Roger Fité. Les autoritats els lliuraran les claus que obren totes les llars de la parròquia perquè puguin repartir els regals entre la canalla. Com cada any, Ses Majestats visitaran el poble a lloms de cavall.

La majoria de cavalcades començaran a les sis de la tarda. A Canillo, el recorregut començarà a l’edifici Perecaus i acabarà a la plaça del Telecabina, on els reis rebran els infants. A Encamp, Ses Majestats sortiran de l’antic telecabina i arribaran a dos quarts de set a la sala de festes del complex esportiu i sociocultural. Al Pas de la Casa, els Reis faran la tradicional baixada de torxes per les pistes d’esquí fins a la plataforma de Grandvalira. Tot seguit hi haurà focs artificials. Mentrestant, els Reis aniran fins a la sala de festes, on a les set rebran els més petits.

A Sant Julià de Lòria, també a les sis de la tarda, els Reis sortiran de la plaça Francesc Cairat i recorreran els carrers i avingudes del centre del poble abans d’arribar a la plaça de la Germandat. A Ordino, Ses Majestats es trobaran amb els cònsols, Maria del Mar Coma i Eduard Betriu, a un quart de set de la tarda a la Casa Pairal. Després de recórrer els carrers del centre del poble, aniran fins a l’ACOO; juntament amb la Reina de les Neus, pujaran a l’escenari, on Coma els lliurarà la clau que obre totes les llars. Tot seguit hi haurà una representació d’Els Pastorets. En acabat, es farà l’adoració del nen Jesús a l’església parroquial i s’oferirà tortell i xocolata calenta als assistents. Els Reis s’acomiadaran des del balcó de casa comuna sota una pluja d’estels.

A les parròquies centrals, la rua conjunta començarà a l’avinguda Príncep Benlloch i continuarà per l’avinguda Meritxell. A partir d’aquí, la cavalcada recorrerà les avingudes Carlemany, del Pessebre i de les Escoles, el carrer Santa Anna, l’avinguda Copríncep de Gaulle, carrer del Parnal i el carrer del Prat Gran, i acabarà a la plaça Coprínceps cap a dos quarts de nou, aproximadament. Durant la cavalcada conjunta d’Andorra la Vella i Escaldes-Engordany el trànsit es tallarà a tots els carrers afectats pel recorregut a fi de garantir la seguretat per a conductors i vianants. A la resta de parròquies no es faran talls de circulació.

A CADA PARRÒQUIA

CANILLO

La cavalcada començarà a les sis al Perecaus i acabarà a la plaça del Telecabina.

ENCAMP

A Encamp, ses Majestats sortiran a les sis de l’antic telecabina i arribaran cap a dos quarts de set a la sala de festes del complex. Al Pas de la Casa, faran la tradicional baixada de torxes per les pistes. La trobada amb els infants serà a la sala de festes a les set.

ORDINO

A un quart de sis, trobada dels Reis amb les autoritats a la Casa Pairal. Tot seguit, cavalcada pel poble fins a l’ACCO, on es representaran Els Pastorets.

LA MASSANA

Els Reis arribaran amb cavall al poble a les cinc. El final del recorregut de la cavalcada serà la plaça de les Fontetes.

SANT JULIÀ DE LÒRIA

La rua començarà a les sis i acabarà a la Germandat.

PARRÒQUIES CENTRALS

La rua començarà a les sis a l’avinguda Príncep Benlloc, a la capital, i acabarà a dos quarts de nou a Escaldes.

tracking