ORDINO

El comú qüestiona el projecte Grifols per primera vegada

Coma demana prudència respecte a les acusacions de falsejar comptes que ha rebut l’empresa

Consell de comú d'Ordino.COMÚ D'ORDINO

Publicat per

Creat:

Actualitzat:

La continuïtat del projecte de Grifols continua en l’aire. La cònsol major d’Ordino, Maria del Mar Coma, va afirmar ahir després de la sessió de comú que “no sé si s’acabarà fent”, ja que és una decisió del Govern i “són ells qui ens han d’informar sobre si es tirarà endavant o no”. Tanmateix, va seguir Coma, “el dia que hi hagi un projecte ens han de donar totes les garanties i, una vegada ens les donin, caldrà veure si el laboratori continua interessant al Govern i a la parròquia”.

Coma també va demanar “ser molt prudent” amb la situació actual de Grifols després de les recents notícies que acusen la companyia de falsejar els seus comptes i manipular el deute reportat. Coma va fer èmfasi en la necessitat de “quedar-se a l’espera”, ja que la cònsol creu que en els pròxims dies començaran “judicis d’un costat i de l’altre” per esclarir la situació. Amb tot, Coma es va encomanar al cap de Govern, que “suposo que prendrà les mesures adients quan calgui prendre-les”, va rematar la cònsol major.

De moment, Coma va afirmar que no ha tingut cap contacte amb Xavier Espot, qui també va demanar prudència a l’hora de valorar la situació durant la presentació de la Copa del Món d’esquí del passat dimecres. Sobre les declaracions del cap de Govern en va parlar el líder de l’oposició, Enric Dolsa, que va afirmar que “si mires la premsa internacional” tothom parla de la situació delicada de Grifols, “excepte el cap de Govern, que es pensa que no és així”. Dolsa, que sempre ha estat un dels principals detractors del laboratori P3, va apuntar que no entén “per què ens aferrem d’aquesta manera a Grifols” i va acusar que “potser hi ha coses que la gent no coneix” sobre l’arribada de la farmacèutica al país.

Dolsa va recordar que té entrat un procés de súplica al Constitucional i que quan rebi resposta portarà el cas a Estrasburg, ja que els seus advocats continuen pensant que el contracte que es va firmar “no es podia fer perquè contradeia tres lleis”. Per tant, l’excònsol considera aquest acord com a “nul de ple dret”, però va lamentar que “cap tribunal ha volgut entrar al fons de la qüestió”, va acabar Dolsa.

D’altra banda, el conseller de la minoria va parlar sobre les sospites respecte al vot judicial que hauria afectat el resultat electoral del 19 de desembre. El líder d’Units per Ordino va lamentar que no li deixessin veure els vots i que la solució “era tan fàcil com posar les evidències sobre la taula” i, en cas que les sospites fossin infundades, Dolsa va assegurar que seria el primer a retractar-se.

LES COMISSIONS DEL COMÚ AGAFEN FORMA

Al consell de comú d’ahir es van formar les comissions permanents i les presidències; destaca la rellevància que tindrà Obres, Urbanisme i Cadastre, presidida per Maria del Mar Coma –cònsol major–, amb vicepresidència d’Eduard Betriu, cònsol menor de la corporació. Betriu presidirà un altre cop la comissió d’Agricultura, Medi Ambient i Sostenibilitat, i així tornarà a estar al capdavant d’un altre dels pilars en què es basarà la gestió comunal dels propers quatre anys. A més, es va crear la conselleria de Participació i Associacionisme per implicar la ciutadania i donar-li més veu.

tracking