Tradicions

Repartiment de 7.600 racions d'escudella per la diada de Sant Antoni

Andorra la Vella, Escaldes, la Massana i el Pas han pogut celebrar la festivitat, tot i la pluja

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Andorra la Vella i Escaldes han repartit 3.000 i 2.500 racions d'escudella, respectivament, amb motiu de la tradicional celebració de Sant Antoni. La Confraria de la capital ha estat elaborant des de les 6 hores del matí el plat i a les 13 hores ha començat a servir-lo, després que mossèn Sàrries fes la benedicció. Escaldes, per la seva banda, ha comptat amb la participació dels Amics del Pont dels Escalls i de l'Unió Pro-turisme que han estat treballat des de les 5 hores, segons ha informat el comú. Lapluja no ha impedit seguir amb la jornada i a la plaça Guillemó, abans del repartiment, ja s'havia format cua. Hi ha gent que ha preferit dur eltúperper emportar-se el plat a casa, mentre que d'altres han seguit la tradició i s'ho han menjat acompanyats defamiliars i amics.

A la Massana s'ha repartit més de 1.400 racions, segons informa el comú, durant la jornada que ha començat amb la missa a l'esglèsia Sant Antoni de la Grella i amb la Coral Sant Antoni. A la jornada s'hi ha sumat a la diada la cònsol major, Eva Sansa, que ha ajudat a fer el repartiment del plat, i acabarà amb les actuacions de Sara Núñez i la Ludwig Band. El Pas de la Casa ha tingut, per la seva banda, "700 racions esgotades", segons informa el comú.La plaça de l’Església de la localitat encampadana ha reunit tant a veïns com a visitants i hi han estat presents els cònsolsLaura Mas i Xavier Fernàndez. També hi seran aquest diumenge a Encamp per gaudir de la cita gastronòmica.

A Ordino s'ha reunit una trentena de padrins i padrines per "fer el primer àpat de l'any", segons informa el comú, en què ha comptat amb la presència dels cònsols Maria del Mar Coma i Eduard Betriu.

tracking