Sant Julià de Lòria

El comú no descarta el procés participatiu del Centre Cultural

La majoria estudia fórmules per implicar els lauredians en el projecte de reconstrucció de l’edifici, encara en obres

Publicat per

Creat:

Actualitzat:

El comú de Sant Julià de Lòria vol implicar els ciutadans de la parròquia en la reconstrucció del Centre Cultural i de Congressos Lauredià. El cònsol major, Cerni Cairat, va explicar ahir en declaracions als mitjans de comunicació que la corporació estudiarà “de quina manera es poden fer partícips” els lauredians del projecte de rehabilitació de l’edifici, destruït en un incendi el 9 de novembre del 2022.

Cairat va informar, a més, que des que la nova majoria va assumir el càrrec fa tres setmanes ha estudiat a fons els danys que encara presenta l’immoble, així com l’estat de les obres. Els treballs estan “menys avançats del que ens pensàvem”, va admetre el cònsol.

La prioritat de l’equip de govern comunal no és només que acabin els treballs “al més aviat possible sense perdre qualitat”. Cairat vol, sobretot, que el Centre Cultural i de Congressos Lauredià “torni a ser un edifici d’excel·lència” obert a tothom.

L’obertura del procés participatiu, doncs, estarà condicionada a l’evolució de les obres i al compliment dels terminis. El que és segur és que l’equipament no podrà reinaugurar-se per la festa major, tal com volia l’excònsol major Josep Majoral. El més probable tenint en compte l’estat actual de les obres, va admetre Cairat recentment, és que reobri cap a la tardor.

tracking