CANILLO/ENCAMP

Encamp repartiex 2.500 racions d'escudella, i Canillo, 900

Els encants recapten 1.600 euros, que es destinaran per a projectes de Càritas

L'escudellada d'Encamp, a la plaça de Sant Miquel.COMÚ D'ENCAMP

Publicat per

Creat:

Actualitzat:

La plaça de Sant Miquel d’Encamp va tornar a acollir ahir una jornada d’èxit participatiu de l’Escudella i els Encants, que va estar acompanyadaaquest any per una meteorologia immillorable. Un cop més,van tornar a esgotar-se les existències; van repartir-se més de 2.500 racions d’escudella. Els encantsvan ser molt participatius: s’hi van repartir uns 1.600 euros, que aniran destinats a Càritas Encamp. Al Pas de la Casa van repartir-se unes 500 racions el dia de la festa, que va celebrar-se dimecres.

Els treballadors comunals, els col·laboradors, les padrines i els membres de la comissió de festes van estar preparant l’escudella de Sant Antoni des de les tres de la matinada, que després van repartir a tota la població i visitants que van apropar-se fins a la plaça de Sant Miquel. Com també és tradició, abans del repartiment, el mossèn va fer la benedicció de l’escudella. A més, l’organització va posar a disposició de la gent taules i cadires al carrer Major perquè, qui volgués, pogués seure a menjar-se l’escudella tranquil·lament allà i no ho hagués de fer dreta.

Per la seva part, el conseller comunal Joan Sans va agrair “a tothom que ha treballat, molts des de primera hora de la matinada, per ajudar a conservar una tradició històrica que no s’ha aturat mai”, i va afegir que “és molt important que les nostres tradicions continuen estant tan vives, i treballarem perquè així continuï sent”.

Canillo va celebrar ahir la Vianda de Sant Antoni i els Encants, en què van repartir-se unes 900 racions d’escudella. L’esdeveniment, que està declarat festa d’interès cultural d’Andorra, va celebrar-se a laplaça del Telecabina i va ser ungran èxit de participació.L’equip del departament de Cultura i Tradicions, PromocióTurística i Comercial va ser l’ànima i l’organitzador del tradicional esdeveniment, i des de les quatre del matí va posar-se al capdavant de les fogaines de gran format per elaborar de forma artesanal la tradicional recepta.

La vianda, a la plaça del Telecabina.

tracking