Sant Julià de Lòria

El comú es desfà del projecte de revitalització del comerç d'UL

La nova majoria declara desert el concurs convocat per l’anterior corporació en considerar-lo “precipitat” i “poc reflexionat”

Cortesao i Cairat reunits amb el president i la directora de la Cambra.COMÚ SANT JULIÀ

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El cònsol major de Sant Julià, Cerni Cairat, ja va ser crític amb la iniciativa de revitalització del comerç quan el seu predecessor, Josep Majoral, la va anunciar públicament. I ara la nova majoria comunal ha decidit abandonar la idea. La formalització d’aquest rebuig ha estat declarar desert el concurs internacional que es va convocar a final d’agost per tal de cercar les empreses que donessin suport a l’anomenat Programa d’incentius per al desenvolupament econòmic i social de la parròquia. El projecte consistia a activar una aplicació mòbil que permetés als compradors dels establiments lauredians obtenir descomptes. El concurs es va convocar en la modalitat de “diàleg competitiu”, que permet triar més d’una oferta i engegar un treball col·laboratiu entre les empreses escollides. Però la proposta no es va materialitzar abans que s’esgotés l’anterior mandat i ara ja no ho farà.

El comú va justificar ahir la decisió perquè considera el projecte “precipitat i poc reflexionat”. Apunta que no era una proposta que aparegués en les conclusions del Pla de reactivació econòmica de l’activitat comercial urbana que la corporació va encarregar el 2023 i que “suposa una inversió massa important que no figura entre les prioritats d’aquest 2024”. Segons el que va anunciar l’excònsol Josep Majoral al seu dia, es preveia una inversió que rondava els 200.000 euros. Una de les particularitats del sistema és que l’administració assumia els descomptes aplicats als compradors. El model consistia que el comprador que es descarregava l’aplicació mòbil i acudia a un establiment de la parròquia que hi estigués adherit i efectuava una compra, generava automàticament un descompte en una mena de moneder virtual que després podia aprofitar en una nova compra en una altra botiga de la xarxa.

La reacció del llavors conseller de la minoria Cerni Cairat va ser posar en dubte la proposta i qualificar-la de precipitada. Cairat apuntava que el projecte s’havia aprovat sense cap estudi previ sobre les necessitats de la parròquia. A més, posava en dubte una política de descomptes generalitzats a càrrec de la corporació, entenent que no havia de tenir la mateixa consideració i suport un petit comerç que els grans magatzems radicats a la parròquia.

L’aposta comunal a hores d’ara és que la parròquia “requereix un pla d’accions per al comerç a llarg termini”. Precisament, els cònsols lauredians es van reunir ahir amb el president i la directora de la Cambra de Comerç, Josep Maria Mas i Sol Rossell, i van abordar l’activitat comercial de la parròquia i els resultats del treball que l’entitat va dur a terme. Les dues parts van acordar establir els mecanismes per promoure la difusió entre els empresaris de la parròquia de les accions de la Cambra.

ELS PASSOS

1 CONCURS PER DISSENYAR ELS INCENTIUS

El comú liderat per Josep Majoral va convocar a final d’agost un concurs internacional per cercar el suport tècnic per dissenyar el programa d’incentius.

2 MESURES JA CRITICADES PER LA MINORIA

La reacció de la minoria de Desperta Laurèdia va ser crítica i va lamentar que s’impulsés sense cap estudi previ de les necessitats de la parròquia.

3 LA NOVA MAJORIA DEIXA EL CONCURS DESERT

Desperta Laurèdia, ara a la majoria, rebutja la iniciativa en considerar-la precipitada i una inversió massa elevada que no considera una prioritat.

tracking