Andorra la Vella

La ciutadania decidirà si la plaça de braus ha d'acollir el Museu Nacional

El comú vol conèixer al detall el projecte del Govern abans de cedir cap terreny

El terreny de Prada Casadet.Fernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El comú d’Andorra la Vella no cedirà el terreny de la plaça de braus al Govern perquè s’hi faci el Museu Nacional abans de saber si la ciutadania està d’acord amb el projecte. La corporació vol demanar l’opinió al sector de la cultura i al conjunt dels ciutadans de la parròquia sobre la proposta de l’executiu de destinar la parcel·la al Museu Nacional.

Fonts del comú van confirmar ahir al Diari que els cònsols van traslladar aquest posicionament al ministeri de Cultura, Joventut i Esports en la reunió que van mantenir fa uns dies. El terreny de Prada Casadet és propietat del comú gràcies a la cessió urbanística.

D’altra banda, la corporació va puntualitzar que ara com ara no està en condicions de posar un terreny alternatiu per al museu sobre la taula. El comú, en definitiva, vol esperar-se que es coneguin els detalls de la proposta d’equipament museístic que planteja l’executiu abans d’oferir una altra parcel·la. La voluntat de Sergi González i Olalla Losada és que el terreny s’adeqüi al projecte.

El Govern treballa amb la perspectiva que el 2025 pugui posar-se en marxa el projecte del Museu Nacional. Cal recordar que en el pressupost del 2024 no s’hi ha dedicat cap partida, ja que l’executiu vol prioritzar en aquest exercici la inversió en l’adquisició i reforma d’immobles per construir-hi habitatge de preu protegit. Tot i això, la ministra de Cultura, Joventut i Esports, Mònica Bonell, va puntualitzar aquesta setmana en roda de premsa que el 2024 l’executiu iniciarà un procés participatiu per implicar la ciutadania en el projecte.

La proposta de situar el Museu Nacional en el terreny de la plaça de braus tenia l’aval de l’anterior majoria comunal. La idea ha estat rebuda amb més cautela per l’equip de govern actual.

tracking