ANDORRA LA VELLA

Demanda judicial de la propietat d'un dels blocs esquerdats

L’afer arriba a la Batllia mentre un possible acord per dirimir responsabilitats en els danys i iniciar les obres continua encallat

El propietari del número 28 porta la reclamació per danys a la Batllia.Fernando Galindo

Publicat per

Creat:

Actualitzat:

Cinc mesos després que els ocupants dels dos edificis de l’avinguda Santa Coloma (un hotel i un bloc d’habitatges) afectats per esquerdes haguessin de ser desallotjats per garantir-ne la seguretat l’afer continua encallat. Les parts concernides no han arribat a cap acord, les obres de reparació dels immobles no han començat i els veïns de l’edifici de vivendes continuen reallotjats als pisos i apartaments que els va facilitar al seu dia el comú de la capital. La propietat del bloc, el número 28, ja ha engegat una acció judicial per reclamació de danys. I entretant ha sol·licitat pressupostos per iniciar les obres de reparació mentre no es resolen les responsabilitats i entenent que si ha de ser per la via judicial la resolució pot trigar molt de temps. “Som les víctimes i hem de fer de bancs”, van lamentar des de la propietat.

Malgrat que no han transcendit detalls de la demanda, s’ha responsabilitzat des del primer moment la construcció de la promoció immobiliària que s’aixeca a la parcel·la de l’antic apartament Giberga, perquè la propietat argumenta que les primeres esquerdes van aparèixer quan va començar la instal·lació dels ancoratges per bastir l’edifici. No es tanca, però, la porta a un acord. Una de les decisions que es van prendre va ser la d’encomanar un informe tècnic que dirimís quina responsabilitat tenia cada part: la constructora i promotora del nou edifici, el comú i els propietaris dels blocs fissurats. L’estudi apunta una corresponsabilitat, però en diferent grau. La dels propietaris dels edificis afectats s’explicaria perquè són construccions antigues i amb algun dèficit a conseqüència dels anys. La del número 28 ho nega referint-se a un peritatge encomanat un parell de setmanes abans que es declaressin les primeres esquerdes, que, assegura, certificava que l’immoble no tenia cap problema. Sigui com sigui, aquest informe havia de ser la base per trobar una entesa extrajudicial i iniciar els treballs de reparació i almenys ara per ara no s’ha arribat a aquest estadi. Els propietaris estan pendents de trobar-se amb els nous cònsols de la parròquia i també resten en espera de notícies de la nova majoria comunal els veïns desallotjats. Es tracta de deu famílies que van ser reubicades als pisos públics de Jovial, en apartaments turístics i en hotels. El comú s’ha estat fent càrrec del cost d’aquest reallotjament i el mes passat l’administració parroquial va garantir el suport als veïns afectats. El de final d’agost va ser el segon desallotjament patit pels inquilins.

tracking