Reportatge

Sis mil euros de solidaritat

Càritas parroquial rebrà més de sis mil euros gràcies al recapte benèfic aconseguit durant la tradició centenària dels Encants de Sant Antoni.

Sis mil euros de solidaritatCOMÚ D'ESCALDES-ENGORDANY

detail.info.publicated
Roger Saladrigues

Creat:

Actualitzat:

Els Encants de Sant Antoni d’Escaldes-Engordany van aconseguir recaptar 6.165 euros entre la subhasta i les butlletes venudes del sorteig. Es tracta de gairebé 2.000 euros més que l’obtingut l’any passat, atès que el 2023 es va percebre una quantitat de 4.280 euros. De fet, la xifra d’enguany és la més alta dels últims tres, perquè el 2022 va ser de 2.630 euros. Els diners assolits d’aquesta tradició centenària de la parròquia aniran destinats a les persones més necessitades gràcies a la gestió que en farà Càritas Parroquial.

“Un èxit absolut, estem molt contents”, va valorar Rosa Gili, cònsol major d’Escaldes-Engordany, que va agregar que, “en comparació amb l’any passat, és un èxit molt important”.

Es van repartir disset lots, set dels quals van ser subhastats, tal com es feia antigament. L’assortiment que es va adquirir a un preu més alt va ser per 370 euros, en dues ocasions. “No és el primer any que vinc, m’agrada sempre participar en la subhasta i el sorteig. En el sorteig he tingut sort perquè a una amiga de la família li ha tocat un lot i jo he participat en la subhasta i me n’emporto un també”, va explicar Antoni Aleix Camp, un dels participants de la festivitat. Per emportar-se els aliments va comentar que va haver de negociar “bastant perquè era un lot molt maco, em feia il·lusió i he pujat bastant, però és per una bona causa”, va afirmar Aleix.

La desena de lots restants van ser sortejats a través de les butlletes que es podien adquirir per 5 euros. “Hem comprat un parell de butlletes per participar perquè va per a un fons benèfic i estem molt contents perquè no ens havia tocat mai i ens ha fet molta il·lusió”, va assegurar Albert Salvador, també assistent dels Encants. “Ens fa sentir bé perquè realment hi ha gent que ho necessita i Andorra precisament no està en el seu millor moment, i poder aportar un granet de sorra sempre és positiu”, va afegir Salvador sobre la quantitat total recaptada. Entre els productes que es van emportar els afortunats hi havia embotits com secallona, llonganissa o bull, a més de pots de mel i confitures. També hi havia peus i orelles de porc o coques masegades i de pinyons. La novetat d’aquesta edició va ser que tres dels deu lots sortejats es van executar amb diferents productes donats per comerciants de la part alta de la parròquia. L’esbart Santa Anna va amenitzar la celebració al llarg del matí amb diferents danses a la plaça de l’Església. La jornada va concloure amb un vermut popular.

Durant la subhasta dels Encants de Sant Antoni.

tracking