Canillo

El pressupost reserva 1,6 milions per a millores a Soldeu i Canillo

El comú suspèn les llicències urbanístiques a les zones més protegides

Consell de comú d'ahir.COMÚ DE CANILLO

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El comú de Canillo va aprovar ahir a la tarda el pressupost per a l’exercici de l’any 2024. La corporació ha fixat un pressupost equilibrat de poc més de 20,6 milions d’euros, un import que es manté respecte de l’any anterior. Són uns comptes continuistes, amb una previsió de despeses i ingressos equivalent i sense dèficit públic.

El pressupost preveu unes inversions d’uns 7,2 milions d’euros. Les partides més destacades finançaran la remodelació i millora de carrers. En concret, 1,65 milions d’euros es destinaran al nucli antic de Soldeu, al carrer Regí de Soldeu o a la millora i embelliment de les zones de vianants de l’eix comercial de Canillo. També es preveu una dotació per a la finalització del nou centre d’atenció primària (650.000 euros), la remodelació i millora d’edificis comunals i espais públics (un milió), l’eixamplament de carreteres i millores de béns d’ús públic (800.000 euros), i el manteniment de xarxes d’aigües residuals, pluvials i d’aigua potable, entre d’altres.

A més, també s’ha previst la rehabilitació de Casa Federico amb la voluntat que es converteixi en un punt de venda de productes locals i una mostra de l’artesania i l’art popular de la parròquia. Una altra de les inversions projectades és la creació d’una nova zona lúdica a la Valira a la confluència del riu Montaup. En l’àmbit cultural, el comú aposta per la continuïtat del festival Canillo Escènic Arts de cara a l’estiu vinent. Pel que fa a l’àrea social s’han destinat un total de 775.000 euros a ajuts a entitats socials, culturals i esportives. També cal destacar les subvencions a l’Associació de Gent Gran de Canillo, AINA, Càritas, i les prestacions socials de les quotes de determinats abonaments de les persones sense recursos que ho sol·liciten.

Durant la sessió de consell de comú també va aprovar-se la suspensió temporal i sectorial de les llicències urbanístiques en règim d’usos provisionals en les zones de protecció del POUP. És a dir, les valls més protegides, com ara Incles, la Coma, la vall del Riu, Mereig i Mountaup. Aquesta mesura afecta les claus 7.1 i 7.2 de les unitats d’actuació del pla d’urbanisme i té com a objectiu regular la tipologia de bordes i cabanes, d’ús provisional, que es podran fer a les valls. La regulació pretén posar fi a la construcció de certes bordes disfressades de xalets no propis de l’arquitectura de les valls, i mantenir el caràcter autèntic i tradicional de les construccions de Canillo.

tracking