Escaldes-Engordany

El comú estudia cedir el terreny dels Pardals per a pisos

La corporació trasllada al Govern la proposta de construir un edifici de lloger a preu assequible a la parcel·la comunal

Vista aèria del terreny, situat per sobre del Falgueró.GOOGLE MAPS

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El comú d’Escaldes-Engordany està estudiant de posar a disposició del Govern el terreny comunal del carrer dels Pardals perquè hi construeixi un edifici d’habitatge a preu assequible. Segons va poder saber el Diari, la corporació va traslladar la proposta a l’executiu en una reunió que van mantenir aquesta setmana. La cessió al Govern d’aquesta parcel·la perquè hi faci pisos socials era una de les mesures més destacades del programa amb què la candidatura de Demòcrates+Acció+SDP+Independents va presentar-se a les eleccions comunals del 17 de desembre.

Si el projecte s’acabés materialitzant (de moment només és una proposta), la parròquia disposaria en els propers anys de dos edificis destinats al lloguer a preu assequible. Les obres de construcció del primer, situat al número 60 de l’avinguda del Pessebre, ja s’han posat en marxa. L’octubre de l’any passat el comú va començar els treballs d’excavació i construcció de l’aparcament i de la planta baixa, espai que es destinarà a activitats d’interès públic i social. La previsió de la corporació és que aquestes obres, que avancen a bon ritme, estiguin enllestides a l’inici de l’estiu. Això permetria complir el termini establert. És a dir, que l’executiu comencés a construir la resta de l’edifici cap al setembre.

Un dels punts que el comú i el Govern hauran de negociar els mesos vinents és si l’edifici inclourà pisos d’ús compartit, una proposta orientada a promoure la convivència entre joves i padrins. Fonts de la corporació van explicar que el Govern voldria fer canvis en aquest model d’habitatge comunitari intergeneracional, ja que no encaixa amb la resta de projectes impulsats durant la legislatura. La qüestió es tractarà en reunions següents entre totes dues administracions.

L’edifici de l’avinguda del Pessebre s’aixecarà en una parcel·la de 791,78 metres, tindrà 36 pisos i suposarà una inversió total de prop de vuit milions d’euros. Segons el projecte constructiu elaborat pel comú, l’immoble disposarà de quatre habitatges d’una habitació, 25 de dues habitacions, cinc de tres habitacions i tres d’ús compartit amb capacitat per a nou persones (aquest punt, com ja s’ha apuntat, encara s’ha de negociar).

El comú cedirà la parcel·la al Govern de manera gratuïta per un període de 35 anys. Quan acabi aquest termini, tots els habitatges es retornaran a la corporació. Cada administració finançarà la part dels treballs que assumeixi.

ELS PROJECTES

1 UN NOU EDIFICI DE LLOGUER A PREU ASSEQUIBLE?

El comú estudia cedir al Govern el terreny dels Pardals perquè hi construeixi un edifici de pisos de lloguer a preu assequible. Seria el segon de la parròquia.

2 LA PRIMERA FASE DELS PISOS DEL PESSEBRE

Segons les previsions del comú, la primera fase de construcció dels pisos del Pessebre s’enllestirà al començament de l’estiu. Al setembre s’iniciarà la segona.

3 ELS HABITATGES COMPARTITS, EN ENTREDIT

Govern vol fer canvis en el model d’habitatge intergeneracional que proposa el comú per als pisos de l’avinguda del Pessebre.

tracking