La Massana

Bars i restaurants oferiran serveis especials als ciclistes

El comú implica el sector de la restauració en l’estratègia per consolidar la parròquia com un referent en cicloturisme

Presentació del projecte, ahir a l'oficina de turisme.Comú de la Massana

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El comú està decidit a consolidar la Massana com el referent del cicloturisme al país. Per reforçar la imatge de la parròquia com a destinació amiga dels ciclistes, a finals de març començaran a col·locar-se els primers distintius de La Massana Ciclista. La imatge identificarà les cafeteries, els bars i els restaurants que s’han compromès a millorar la qualitat del servei per als amants dels pedals. Amb aquest segell, el ciclista sabrà que l’establiment els oferirà aigua i fruita, inflador de rodes i altres eines, espai per aparcar les bicis i punts de càrrega d’e-bikes, així com descomptes i menús especials.

La participació és voluntària i no té cap cost per als establiments. “S’hi podran adherir de forma gratuïta i complint uns requisits, ja que l’objectiu és millorar l’experiència dels nostres visitants ciclistes”, va explicar ahir en roda de premsa la consellera de Turisme, Mònica Solé. Una dotzena d’establiments ja han comunicat al comú que se sumaran al projecte. La corporació espera que en els propers mesos s’hi afegeixin molts més. “Hem constatat que hi ha molt interès entre el sector per aquesta proposta i per l’estratègia cicloturística del comú”, va destacar la consellera de Dinamització Comercial, Bet Rossell.

El segell La Massana Ciclista es podrà veure aviat en diferents suports. El producte estrella serà el mallot. També hi haurà ampolles, gorres, bosses i guants, entre d’altres. En la primera fase, el comú involucrarà la majoria d’establiments de restauració de la parròquia en el projecte. Més endavant mirarà de fer-ne partícips també els hotels i les botigues de venda de material esportiu. “La Massana Ciclista és un segell molt potent, perquè la dissenyadora ha sabut incloure les diferents modalitats de bicicleta, amb les rodes de la bicicleta de muntanya i de carretera. Per tant, es crea una identitat única dins l’estratègia cicloturística de la Massana”, va afirmar Solé.

El segell és un pas més en l’especialització de la parròquia com a centre ciclista. Solé va assenyalar que l’organització d’esdeveniments com la Copa del Món de BTT i l’aplicació d’accions sorgides del pla de cicloturisme, com la instal·lació d’aparcabicicletes, la creació de rutes e-bike o l’habilitació de zones per a la pràctica segura de la bicicleta de carretera (per exemple, amb el tancament de la carretera de Comallempla a cotxes i motos el cap de setmana), han posat la Massana al mapa del cicloturisme. Cal recordar que l’estació de Pal-Arinsal acollirà el Mundial de BTT l’última setmana d’agost.

Les assessores del projecte, l’exciclista professional i empresària Xary Rodríguez i la també empresària Cathy Labouyrie, van acompanyar les conselleres en la presentació del segell davant dels mitjans de comunicació. Rodríguez va recordar que la implicació del sector de la restauració en el projecte no és casual, ja que “moltes trobades ciclistes comencen i acaben amb un àpat”. També van participar en la sessió la dissenyadora del nou logotip de La Massana Ciclista, Jennifer Ferrer, i la cap de Turisme del comú, Emma Jiménez.

tracking