Ordino

Mor Pere Armengol, excònsol menor i exconseller general

El difunt va treballar 17 anys al camp de neu d’Arcalís

Pere Armengol (a l'esquerra), al Consell.CONSELL GENERAL

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Pere Armengol Areny, fill de Casa Güida d’Arans, va morir ahir a l’edat de 77 anys. Nascut en una família de tradició agrícola, Armengol també va dedicar-se durant uns anys a la política. El 1976 i el 1977 va ser cònsol menor d’Ordino i en dues legislatures, entre el 1982 i el 1989, va ser responsable d’Agricultura, Comerç i Indústria al Consell General. L’octubre del 1987, arran de l’esllavissada de la Pedrera, en què van morir tres persones, va organitzar amb la resta de consellers combois en 4×4 per baixar els veïns d’Ordino i la Massana per la collada de Beixalís. Al començament de la seva etapa al Consell també va haver-se d’enfrontar als aiguats, en què 12 persones van perdre la vida i dues més van desaparèixer.

Armengol també va treballar 17 anys al camp de neu d’Arcalís, en una etapa de creixement del turisme d’hivern al Principat.

El finat va mantenir la implicació en la política fins al final. El 2 d’abril de l’any passat va fer de presentador de la llista que Demòcrates va presentar a la territorial d’Ordino, encapçalada per Berna Coma i Sandra Codina. La filla del difunt, Mònica Armengol, és l’actual consellera de Cultura del comú.

L’últim adeu es farà divendres a les quatre de la tarda a Sant Martí de la Cortinada. La vetlla serà entre dos quarts de 10 del matí i la una del migdia a la sala 3 delTanatori Nacional.

tracking