Andorra la Vella

Circulació necessita vuit agents per cobrir jubilacions i trasllats

La manca d’efectius al cos és crònica i l’anterior majoria comunal no va aconseguir revertir-la, ja que tots els concursos van quedar deserts

Una agent de circulació d'Andorra la Vella regulant el trànsit.Fernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El comú d’Andorra la Vella ha convocat un procés de selecció extern per contractar vuit agents de circulació en formació. Segons van explicar fonts de la corporació, una de les places és de nova creació, mentre que la resta són substitucions. Dues places cobreixes jubilacions, dues més trasllats a altres comuns i una un canvi de departament dins de la institució. A més, s’han hagut de convocar dues places perquè dues persones van renunciar al lloc de treball durant el període de prova. La plantilla del servei de circulació està formada per 67 agents.

Els vuit aspirants a agent tindran una retribució anual bruta de 22.481,68 euros, distribuïda en 13 pagues. Aquest import equival al 80% del salari base del grup funcionarial C, nivell 5, del sistema de classificació del cos general del comú d’Andorra la Vella. Es tracta de l’escala bàsica professional, que comprèn els càrrecs d’agent de primera, d’agent i d’auxiliar. Pel que fa al complement específic de circulació, el suplement salarial que cobren els agents del cos, els aspirants en perceben el 50% fins al sisè mes, mentre que passen a rebre el 100% a partir del setè.

Per presentar-se al procés de selecció, cal que els aspirants es descarreguin les bases de la convocatòria i la sol·licitud a la pàgina web del comú o recullin aquesta documentació al departament de Recursos Humans, i la retornin a aquest mateix departament, degudament formalitzada i adjuntant-hi tota la documentació que s’especifica en les bases, abans del proper dimecres 13 de març a les tres de la tarda.

El comú va publicar aquest edicte ahir al BOPA després de diversos intents infructuosos per cobrir la manca d’efectius. Al novembre de l’any passat la corporació va convocar un concurs de mobilitat interna per proveir sis places vacants d’agent de circulació en formació. La convocatòria va declarar-se deserta. Un concurs anterior convocat uns mesos abans tampoc va tenir requesta.

La corporació de moment no preveu contractar més agents, tot i que no descarta fer-ho en el futur, si s’escau. En els últims mesos del mandant anterior una part de la plantilla va exigir en una reunió a l’aleshores cònsol major, David Astrié, que el comú contractés com a mínim una quinzena d’agents més. Els treballadors lamentaven el mal ambient de treball i la falta de coordinació per part dels superiors, i atribuïen el malestar a la direcció del departament. Astrié va afirmar llavors que era “factible” reforçar la plantilla en cas de necessitat.

EDICTES

1. CONCURS PER CONTRACTAR VUIT AGENTS

El comú ha convocat un concurs per contractar vuit agents. Cal cobrir dues jubilacions, dos trasllats a altres parròquies, un canvi de departament i dues renúncies en període de prova.

2. LA RETRIBUCIÓ, 22.481,68 EUROS EN 13 PAGUES

Els vuit aspirants tindran una retribució anual bruta de 22.481,68 euros, destribuïda en 13 pagues. És a dir, el 80% del salari del grup funcionaral C del cos general del comú d’Andorra la Vella.

3. DIFICULTAT PER COBRIR LES PLACES

El comú té dificultats per cobrir vacants al servei de circulació. L’any passat, una part de la plantilla va exigir a l’aleshores cònsol major, David Astrié, que s’incrementés en una quinzena d’agents.

tracking